Şehit Astsubay İçin Van'da Tören - Son Dakika
Güncel

Şehit Astsubay İçin Van'da Tören

Şehit Astsubay İçin Van\'da Tören

Van'ın Saray İlçesiı Örenburç Köyü yakınlarında şehit olan Kıdemli Başçavuş Erkan Durukan'ın, Van'da yapılacak olan törenin ardından cenazesi toprağa verilmek üzere İzmir'e gönderilecek.

27.06.2011 10:45

Van'ın Saray İlçesiı Örenburç Köyü yakınlarında pusu kuran teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Kıdemli Başçavuş Erkan Durukan'ın, Van'da yapılacak olan törenin ardından cenazesi toprağa verilmek üzere İzmir'e gönderilecek. Saldırı, dün akşam saatlerinde Saray İlçesi'ne yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Örenburç ile Keçikayası Köyü arasında meydana geldi. Keçikayası'dan, Örenburç Köyü'ne giden askeri araç, kayalık olan bölgede PKK'lı teröristler tarafından pusuya düşürüldü. Teröristlerin, uzun namlulu otomatik silahlarla açtığı ateşe, askerler de anında karşılık verdi. Yaklaşık 10 dakika süren çatışmada, Niğde Bor doğumlu olan Kıdemli Başçavuş Erkan Durukan açılan ilk ateş esnasında şehit olurken, piyade çavuşlar Yiğit Uçar, Uğur Özkan ile Piyade Er Ali Ata yaralandı.

Yaralılar, helikopterle getirildikleri Van Asker Hastanesi'ndeki tedavileri sürürken, şehit olan Kıdemli Başçavuş Erkan Durukan'ın için bugün Van'da tören düzenlenecek. Törenin ardından Şehit astsubay Durukan'ın cenazesi ailesinin oturduğu İzmir'e gönderilecek. Saldırı bölgesinde yapılan arama tarama çalışmaları sırasında ise 1 antitank mayını ile 1 roketatar mühimmatı bulundu. Çok sayıda askerin sevk edildiği Örenburç kırsalındaki operasyonlar da sürüyor. - Van/ Saray

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Astsubay İçin Van'da Tören - Son Dakika


Advertisement