Şehit Binbaşı Gözyaşları Arasında Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Şehit Binbaşı Gözyaşları Arasında Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Binbaşı Gözyaşları Arasında Son Yolculuğuna Uğurlandı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde araziye döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Binbaşı Ercan Kurt, Kocatepe Camisi'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

05.06.2012 15:24

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde araziye döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Binbaşı Ercan Kurt, Kocatepe Camisi'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Lice'de dün araziye döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Binbaşı Ercan Kurt için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Azerbaycan İçişleri Bakanı Ramil Usubov, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kuvvet komutanları, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, siyasi partilerin milletvekilleri ve çok sayıda askerin yanında, şehidin yakınları katıldı. Cenaze törenine katılan TBMM Baştanı Çiçek ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, şehidin eşi ve ailesine taziye dileklerini iletti.

Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, şehit Binbaşı Kurt için helallik isterken, şehitliğin hakka yürümede en güzel yol olduğunu kaydetti. Şehitlerin Allah katında ve Kuran-ı Kerim'de de övüldüğünü ifade eden Kurt, şehitler için Allah'ın onlara ölü demeyin onlar yaşıyorlar ama siz bunun farkında olamazsınız sözünü söyledi.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Binbaşı Ercan Kurt'un tabutu askerler tarafından omuzlarda tören arabasına taşındı. Tören geçişi sırasında şehit Binbaşı Kurt'un eşi Fatma Kurt ayakta güçlükle durabilirken, gözyaşları arasında hayat arkadaşına el salladı. Şehidin 6 yaşındaki oğlu Koray Kurt'un elindeki oyuncak tabanca dikkat çekerken, küçük 2 yaşındaki küçük kızı ise olanlardan habersiz akrabalarının kucağında bekledi.

Törende, şehit Binbaşı Kurt'un Yarbay abisi Baki Kurt, törende tabutun geçişi sırasında gözyaşları arasında asker selamı verdi.

Şehit Binbaşı Ercan Kurt, Kocatepe Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Binbaşı Gözyaşları Arasında Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement