- AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'ın konuşması
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal'un konuşması
"Dünyadaki tüm güçler bir araya gelip Türkiye'ye saldırmaya çalışıyor"
AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da birlik ve beraberlik içerisinde kenetlendikleri takdirde dışarıdan gelen müdahalelerin Türkiye'yi bölemeyeceğini söyledi.
24 Haziran'daki seçimin alışılageldik bir seçim olmadığının altını çizen Şenocak, "Ülkenin istikbali açısından büyük önem arz eden bir seçim olacaktır. Dünyadaki tüm güçler bir araya gelip Türkiye'ye saldırmaya çalışıyorlar. Bugüne kadar nasıl birlik beraberlik içerisinde olduysak bundan sonraki süreçte de hep beraber bu birlik beraberlik içerisinde gelecek tüm darbelere karşı duracağız." diye konuştu.
Şenocak, 16 yıldır AK Parti'nin milletin hizmetkarı olduğunu kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Partimiz 2001 yılında kurulduğunda karşımızda şöyle bir Türkiye fotoğrafı vardı. Sağlık sisteminin çöktüğü, eğitimin felce uğradığı, özgürlüklerin kısıtlandığı, şehit yakınları, gazilerin ve engellilerin haklarının bugünle kıyaslanmayacak kadar kötü olan günlerdi. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan reformların katbekat fazlasını 16 yıla sığdırdık. Ancak 24 Haziran'da yeniden güçlü bir ülke aynı zamanda ülkemizin ve Müslüman coğrafyaların istikbali için sizler çok önemlisiniz."
"Güvenli vatan olarak ülkemize sığınıyorlar"
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal ise kendileri gibi bütün Müslüman ülkelerinde en kısa zamanda huzurlu bir şekilde oruçlarını açıp, ibadetlerini yapabildikleri günlere kavuşmasını temenni etti.
Birçok Müslüman'ın ülkesinde kendi ibadetini yapamaz durumda olduğunu ifade eden Uysal, "Biz bugün ülkemizde huzurlu bir şekilde orucumuzu tutabiliyorsak bilin ki bu ülkeyi bize emanet eden şehitlerimizin sayesinde, sizin gibi gazilerimizin sayesinde, sizlere minnettarız. Komşu ülkelerde, Kafkaslarda bir sıkıntı olsa güvenli liman olarak oradaki insanlar ülkemize sığınıyor. Balkanlar'da bir sıkıntı olduğu zaman oralardan ülkemize sığınıyorlar. Ortadoğu'da, Suriye'de Irak'ta problem var, güvenli vatan olarak ülkemize sığınıyorlar. O zaman bu ülkemize geçmişte şehit olarak sahip çıkan ecdadımız gibi ülkemize hep beraber omuz omuza sahip çıkma zorunluluğumuz var." değerlendirmesini yaptı.
Uysal, 2002 yılından bu yana AK Parti'ye destek olan millete teşekkür ederek, sözlerini, "Bu teşekkür sadece sözle yapılan bir teşekkürle olmadı. AK Parti 16 yıldır bugüne geçmişle kıyaslayınca bütün iktidarlardan çok daha iyi hizmetler ortaya koydu. 24 Haziran'daki seçimde iş biraz daha ciddi. Son günlerde özellikle son yıllarda AK Parti iktidarına Sayın Cumhurbaşkanımızı dünyada kimlerin hedef aldığını gördünüz. Önce içimizde düşman yetiştirip beslediler, 15 Temmuz oldu. Yetmedi onu da başaramadılar başka oyunlar peşine girdiler. Ekonomik operasyonlar yapmaya başladılar. 24 Haziran sonrası ülkemizde yeni bir dönem başlıyor. 2002'de başkanlık sistemiyle AK Parti iktidara gelseydi bugüne kadar yapılan hizmetin en az 2-3 katı hizmet yapılırdı." diye tamamladı.
Son Dakika › Güncel › Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İftar Programı - Uysal ve Şenocak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.