Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi\'nin 101. Yılı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Çanakkale Valisi Hamza Erkal, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Musa Avsever, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefer Yılmaz ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan'ın tören alanından inceleme detayları Provalardan detaylar Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Gürkan'ın açıklamaları Türk Yıldızları'nın çevre tanıma uçuşundan detaylar - Şehitler Abidesi'nde gerçekleştirilecek törenlerin son provası yapıldı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Gürkan: "Tören alanındaki tüm hazırlıklarımızı bugünün önemine binaen olması gerektiği şekliyle tamamladık" Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla Gelibolu Tarihi Alanı'nda 18 Mart'ta gerçekleştirilecek törenlerin son provası yapıldı.

16.03.2016 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Musa Avsever, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefer Yılmaz ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan'ın tören alanından inceleme detayları

Provalardan detaylar

Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Gürkan'ın açıklamaları

Türk Yıldızları'nın çevre tanıma uçuşundan detaylar - Şehitler Abidesi'nde gerçekleştirilecek törenlerin son provası yapıldı

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Gürkan:

"Tören alanındaki tüm hazırlıklarımızı bugünün önemine binaen olması gerektiği şekliyle tamamladık"

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla Gelibolu Tarihi Alanı'nda 18 Mart'ta gerçekleştirilecek törenlerin son provası yapıldı.

Şehitler Abidesi'nde, tören akış programı çerçevesinde gerçekleştirilen provalarda, 2. Kolordu Komutanlığında görevli askerler, bando eşliğinde geçit töreni ve ardından saygı atışı yaptı. Jandarma atlı birlikleri de tören alanında hazır bulundu.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Musa Avsever, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefer Yılmaz ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan provaları izledi ve tören alanında incelemelerde bulundu.

-Türk Yıldızları uçaklarının gövdelerine şehitlerin isimleri yazıldı

"Türk Yıldızları" da 18 Mart'taki törende gerçekleştirecekleri gösteri öncesinde Şehitler Abidesi semalarında çevre tanıma uçuşu yaptı. 20 Temmuz 2015'ten bugüne kadar, iç güvenlik ve terörle mücadele sırasında şehit olan asker, polis ve köy korucularının isimlerinin "Türk Yıldızları" bünyesindeki uçakların gövdelerinde Atatürk imzasının altına yazılması dikkati çekti.

Öte yandan, şehitlik ve anıtları ziyarete gelen vatandaşlar, provaları ilgiyle izledi ve askerlerin fotoğraflarını çekti.

"Tüm hazırlıklarımızı tamamladık"

Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 Mart'ta Şehitler Abidesi'nde yapılacak törenler için tüm hazırlıkların tamamlandığını, artık tören saatini beklediklerini söyledi.

Tarihi Alan Başkanlığı olarak ilgili tüm tarafların katılımıyla son provayı gerçekleştirdiklerini aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Bu törenlerle ilgili olabilecek her ihtimali göz önünde bulundurarak 18 Mart'ta yapılacak töreni icra ettik bir anlamda. Şu an tören için herkes görevini biliyor. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenini layıkıyla burada icra edeceğiz. Bu törenlere bütün yurt sathından şehit yakınları ve savaşlar zamanında şehit vermiş liselerimizin öğrencileri, hepsi burada olacaklar. Devletimizin en üst seviyesi, Sayın Cumhurbaşkanımız ve bütün ilgili merciler burada olacak. Tören alanındaki tüm hazırlıklarımızı bugünün önemine binaen olması gerektiği şekliyle tamamladık. Sadece cuma günü için tören anını beklemeye geçtik. Diğer her şeyimiz hazır vaziyette."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika


Advertisement