Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika
Güncel

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi\'nin 102. Yılı

Ürdün'de Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

19.03.2017 21:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ürdün'de Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Türkiye'nin Amman Büyükelçiliğinin Salt kentindeki Türk Şehitliği'nde düzenlediği programa siyasetçiler, diplomatlar ve üst düzey askeri yetkililer katıldı.

Türkiye'nin Amman Büyükelçisi Murat Karagöz, anı defterini imzalayarak şehitlik anıtına çelenk bıraktı. Ürdünlü yetkililer de aynı şekilde şehitlik anıtına çelenk bırakarak anı defterini imzaladı.

Ürdün-Türk Dostluk Komitesi Başkanı Munir Sober'in de aralarında bulunduğu katılımcılar, daha sonra şehitliğin fotoğraf sergisini gezdi.

Amman Büyükelçisi Karagöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, buradaki şehitlerin bedenlerine 1973 yılında ulaşıldığını hatırlatarak, "Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi münasebetiyle her yıl 18 Mart'ta burada anma programı düzenliyoruz ancak dün tatil olduğu için bu yıl 19 Mart'ta düzenledik." dedi.

Salt Belediyesi'nin Türk Şehitliği'ne gösterdiği ihtimamdan memnuniyet duyduğunu belirten Karagöz, bunun Ürdün ile Türkiye arasındaki ilişkilerin derinliğinin simgesi olduğunu aktardı.

Karagöz, "Ürdün topraklarında Türkiye'den şehitler olduğu gibi Türkiye topraklarında da Arap ülkelerinden şehitler var." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı - Son Dakika


Advertisement