Selçuk Üniversitesi'ni Soymuş! - Son Dakika
Güncel

Selçuk Üniversitesi'ni Soymuş!

Selçuk Üniversitesi\'ni Soymuş!

Konya'da Polisin Düzenlediği Yolsuzluk Operasyonunda 10 Kişi Gözaltına Alındı

02.09.2010 21:08  Güncelleme: 00:27

Konya'da Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nde öğretim üyelerinin maaşlarında ve ek ders ücretlerinde kesinti yaparak zimmetine para geçirdiği suçlamasıyla tutuklanan mutemet Mehmet Ali Yanar'ın, karayollarında çalışan bir kamyon şoförünü öğretim üyesi olarak gösterip, hesabına maaş yatırdığı ileri sürüldü. Ayrıca fakülte tarafından burs verilen öğrencilere ödenen burs paralarından da kesinti yapan mutemetin, yaklaşık 3 yıl boyunca uyguladığı yöntemlerle zimmetine 800 bin TL geçirdiği idia edildi.

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi mutemeti Mehmet Ali Yanar'ın fakültedeki öğretim üyelerinin maaşları ve ek ders ödemeleri üzerinden zimmetine para geçirdiği ihbarı üzerine Rektörlük İç Denetim Birimi tarafından 15 Şubat 2010'da inceleme başlattı.

Nisan 2007- Ocak 2010 tarihlerini kapsayan 2010-1487/4 sayılı inceleme raporunda, Yanar'ın bir süredir maaş ve ek ders kesintileri yoluyla zimmetine para geçirdiği kanaatine varıldı. Bunun üzerine rektörlük, 16 Şubat 2010 tarihinde mutemet hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Yanar, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu gün de görevden alındı.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri de Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan suç duyurusunun ardından konu ile ilgili çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonunda operasyon düğmesine basan polis, dün sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda mutemet Mehmet Ali Yanar ile birlikte bilgisayar işletmeni Mustafa Ertosun (49), emekli öğretim üyesi T.S. (59), fakülte sekreteri K.S. (55), meslek yüksek okul sekreteri Ö.B.Y. (54), fakülte şoförü A.T. (41), öğretim görevlisi M.K.K, dakdilograf D.A.S., muhasebe yetkilisi K.A. (45) ve ve karayollarında şoför olarak çalışan M.T. (50) gözaltına alındı.

10 şüpheliden 1'i polisdeki sorgusunun ardından dün gece Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla serbest bırakılırken, bugün adliyeye sevk 9 şüpheliden mutemet Mehmet Ali Yanar ile bilgisayar işletmeni Mustafa Ertosun tutuklandı. Diğer 7 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ZİMMETİNE 800 BİN TL GEÇİRMİŞ

Mehmet Ali Yanar'ın yaklaşık 6 yıldır fakültede mutemetlik yaptığı ve 3 yıldır da bazı öğretim üyelerinin maaşlarından ve ek ders ödemelerinden, fakülte tarafından burs verilen bazı öğrencilerin, burs ücretlerinden kesinti yaparak zimmetine para geçirdiği, aynı zamanda karayollarınada şoför olarak çalışan M.T.'yi de öğretim üyesi olarak gösterip, hesabına maaş yatırdığı saptandı. Bu yöntemle zimmetine yaklaşık 800 bin TL geçiren mutemetin, bir ev ve bir araba aldığı, gözaltına alınan bazı şüphelilerle birlikte Antalya'da lüks otellerde konaklayıp, yabancı uyruklu hayat kadınlarıyla tatil yaptığı belirtildi.

Selçuk Üniversitesi'nde geçtiğimiz kasım ayında buna benzer mutemet olayı yaşandı. Meram Tıp Fakültesi mutemedi Osman Yavuz ile birlikte 28 kişi gözaltına alındı. Mutemet Osman Yavuz'un 473 akademisyen ile diğer yaklaşık bin personelin her ay maaşlarından 10 ile 100 TL arasında kesinti yaptığı ve 2003 yılından itibaren 3 milyon TL para geçirdiği, paraları dünürü ve akrabalarının hesanıba aktardığı ve lüks bir hayat yaşadığı ortaya çıkmıştı. Davada mutemet Osman Yavuz ile birlikte 15'i tutuklu 28 kişi halen yargılanıyor.

İhsan YALÇIN- KONYA- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Selçuk Üniversitesi'ni Soymuş! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement