Selde Ölümde Konyaaltı Belediyesi'ne Tepki - Son Dakika
Güncel

Selde Ölümde Konyaaltı Belediyesi'ne Tepki

Selde Ölümde Konyaaltı Belediyesi\'ne Tepki

Antalya'nın Konyaaltı İlçesi'nde 14 Şubat'taki sel sonrası 3.5 yaşındaki Emine Irmak Reyhaniye'nin yaşamını yitirmesi nedeniyle, bölgede oturanlar, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek'i suçladı.

18.02.2013 14:02

Antalya'nın Konyaaltı İlçesi'nde 14 Şubat'taki sel sonrası 3.5 yaşındaki Emine Irmak Reyhaniye'nin yaşamını yitirmesi nedeniyle, bölgede oturanlar, Konyaaltı Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Böcek'i suçladı. Uyarmalarına rağmen taşan derelerle ilgili önlem alınmadığını öne sürdüler.

Olayın meydana geldiği Sarısu Deresi'nin kenarında Ak Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Osman Ali Eciş, Ak Parti Konyaaltı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yaşar Tabur ile bölgede yaşayanlarla birlikte basına açıklama yaptı. Mahalleliler, bölgenin 'üvey evlat' muamelesi gördüğünü belirtirken, sel yatağı olduğu bilindiği halde bölgenin imara açıldığını iddia etti. Her yıl benzer sel felaketleri yaşadıklarını ve bu durumu Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e anlattıklarını dile getiren mahalleli, "Belediye başkanımız bize, 'Ucuz diye oradan konut alırken çok iyiydi, şimdi meşakkatlerini görünce mi şikayet ediyorsunuz' diye yanıt verdi" iddiasında bulundular.

'ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYORUZ'

Mahalle sakinlerinden Kadriye Bayar, yaklaşık 3 ay önce belediyede yapılan site yöneticileri toplantısında konuyu gündeme getirdiklerini söyledi. Bayar, "Üvey evlat muamelesi görüyoruz, bir baraj göleti içinde oturmaya mahkum bırakılıyoruz' dedik. Belediye başkanı bizi sorguluyor, ama sen neden bize burada oturmamıza müsaade ettin. Bu kadar insan hatalı da sen çok mu aksın, temizsin" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

SARISU TERK EDİLMİŞ BÖLGE

Bir başka mahalleli Mehmet Ali Alpak ise "Biz site olarak 4- 5 kez belediyeye gittik. İçimiz parçalandı, burada 3.5 yaşında bir kızımız gitti. Daha ne kadar çocuklar gidecek. Antalya'da Sarısu'ya terk edilmiş bölge olarak bakılıyor. Ne çöpçü, ne elektrikçi uğruyor. Çocuklarımız, kadınlarımız akşam eve korkarak geliyor" diye konuştu.

Bölgede oturan Mustafa Akıncı adlı mühendis ise yaşanan olayın bir sel değil, altyapı felaketi olduğunu ileri sürdü. Sarısu Deresi'nin denize kadar olan kısmında oluşturulan menfezlerin yetersiz olduğunu kaydeden Akıncı, "O derenin denize bağlandığı noktada küçük bir menfez var. Arkasında da Karayolları'na ait geniş açıklı bir menfez bulunuyor. Buraya gelen su küçük menfezden geçemediği için geriye dönüyor. Bu olayın müsebbibi menfezlerdir, belediyenin sorumsuzluğudur" ifadelerini kullandı.

'1 YIL ÖNCE UYARMIŞTIK'

Ak Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Osman Ali Eciş de olayda Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın suçlu olduğunu ileri sürdü. 4 bine yakın nüfusu bulunan Sarısu Mahallesi'nin mevcut belediye başkanı tarafından kendi çıkarları doğrultusunda imara açıldığını iddia eden Eciş, "O gece sel felaketinde Sinan Reyhaniye'nin geçtiği yol yeşil bir bant aslında. İmar planı olan bir yerde yolun derenin öbür tarafında olması gerekir. Buradan açmış olduğu yoldan o araç dereye uçmuştur. Yıllarca Sarısu halkının sesine ses vermeye, bütün kamuoyuna duyurmaya çalıştık. 2012 yılında basın açıklamaları yaptık. 1 yıl sonra bu acıyı üzülerek yaşadık. Bu uyarıları dikkate almadan, acziyet içindeki Konyaaltı ve Büyükşehir belediye başkanlarını kınıyorum" dedi.

BAŞKAN SORUMLULUKTAN KAÇIYOR

Ak Parti Konyaaltı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yaşar Tabur ise büyükşehir sınırları içinde olan derelerin bakımı ve ıslahının hem ilçe hem de büyükşehir belediyelerinin sorumluluğunda olduğunu belirtti. Tabur, "Konyaaltı'nda da derelerimiz oldukça fazla. Bu derenin kenarına bir korkuluk yapılamaz mı? Talihsiz ve maksadını aşan ifadelerde sorumluluk sahiplerinin kendilerini korumaya çalıştığını görüyoruz" diye konuştu.

Yaşar Tabur, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in halktan koptuğunu ve çevresinde olup biteni göremediğini ileri sürdü. Tabur, "Belediye başkanı, sorunları dile getirdiğimizde 'Fuhuş sorunu emniyetin', 'Elektrik sorunu TEDAŞ'ın' diyor. Şimdi yapacak mantıklı bir açıklaması olmayınca ahlaktan bahsediyor. Millete en son ahlak dersi verecek olan kendisidir bence. Hem hukuki süreçte hem de siyasi süreçte bu işin takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Selde Ölümde Konyaaltı Belediyesi'ne Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement