Selek: Ölüm Haberi Almış Gibiyim - Son Dakika
Güncel

Selek: Ölüm Haberi Almış Gibiyim

Selek: Ölüm Haberi Almış Gibiyim

Pınar Selek, mahkemenin müebbet kararını yorumladı.

24.01.2013 21:39  Güncelleme: 21:44

Mısır Çarşısı'nda 15 yıl önce meydana gelen patlamayla ilgili davada, daha önce 3 kez beraat eden sosyolog Pınar Selek'e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Selek, yaptığı açıklamada "Ölüm haberi almış gibiyim" dedi.

"SONUNA KADAR DEVAM EDECEĞİM"

Yarın bir basın toplantısı düzenleyeceğini söyleyen Selek, şu ifadeleri kullandı:

"15 yıldır ilk kez böyle bir mahkumiyet kararıyla karşılaştım. Şu ana kadar hiç ceza almamıştım, 3 kere beraat etmiştim. Ölüm haberi almış gibiyim. Biraz onun şokunu yaşıyorum. Ama bir yandan da şunu diyorum; bu bir maraton sonuçta.

Tabii insanım, yoruluyoruz, şok geçiriyoruz ama güçlüyüm. Sonuna kadar devam edeceğim bu maratonu koşmaya. Üniversitede bugün iş bırakma eylemi yapıldı benim için. Herkes yanıma geldi. Sadece burada değil çok büyük bir dayanışma var Türkiye'de de.

Kararı yeni aldığım için bu akşam biraz düşünmek istiyorum. Herkes burada ne yapacağımı soruyor ve bu benim için çok zor.

"HÂLÂ UMUTLUYUM"

Yarın 12.00'de bir basın açıklaması yapacağım. Bu gece düşünüp yarınki basın toplantısında ne yapacağımı açıklayacağım. Türkiye'deki yurttaşların ve dünya yurttaşlarının bu kadının bu şekilde kurban edilmesine izin vermeyeceğine inanıyorum.

Çünkü gittikçe büyüyen dayanışma da bunu gösteriyor. Ölüm haberi gibi aldığım habere rağmen hâlâ umutluyum. Davayı başından beri yürüten mahkeme başkanı bile karara şerh koymuş. Beni mutsuz bir kadın haline getirmelerine izin vermeyeceğim. Üretmeye, yazmaya devam edeceğim."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Selek: Ölüm Haberi Almış Gibiyim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement