Şenal Sarıhan'dan 'Cumhuriyet Bayramı' Mesajı: "Tüm Olumsuzluklara Karşın Kadınlar Olarak, Demokratik Mücadeleden Vazgeçmeyeceğiz" - Son Dakika
Güncel

Şenal Sarıhan'dan 'Cumhuriyet Bayramı' Mesajı: "Tüm Olumsuzluklara Karşın Kadınlar Olarak, Demokratik Mücadeleden Vazgeçmeyeceğiz"

Şenal Sarıhan\'dan \'Cumhuriyet Bayramı\' Mesajı: "Tüm Olumsuzluklara Karşın Kadınlar Olarak, Demokratik Mücadeleden Vazgeçmeyeceğiz"

29 Ekim Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada; “Hak mücadelesi veren demokratik kitle örgütleri ve özellikle kadın örgütleri hukuksuz uygulamaların muhatabı oluyor. Adalet, adil olmaktan uzaklaşıyor. Bütün bu olumsuzluklara karşın kadınlar olarak, demokratik mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Cumhuriyet'i inşa eden ülkemiz ve dünya kadın hakları mücadelesi bize yol gösteriyor. Bu kararlılıkla bayramımızı kutluyoruz” dedi.

29.10.2022 16:21  Güncelleme: 16:26

29 Ekim Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada; "Hak mücadelesi veren demokratik kitle örgütleri ve özellikle kadın örgütleri hukuksuz uygulamaların muhatabı oluyor. Adalet, adil olmaktan uzaklaşıyor. Bütün bu olumsuzluklara karşın kadınlar olarak, demokratik mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Cumhuriyet'i inşa eden ülkemiz ve dünya kadın hakları mücadelesi bize yol gösteriyor. Bu kararlılıkla bayramımızı kutluyoruz" dedi.

29 Ekim Kadınları Derneği Genel Başkanı Avukat Sarıhan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"Cumhuriyet'in ilanının 100. yıldönümüne yaklaşırken yeni bir bayramı kutlamanın heyecanı içindeyiz. Bugün aynı zamanda derneğimizin kuruluşunun da 2. yıldönümünü kutluyoruz. Bu amaçla 46 şubemizden gelen başkanlarımız ve üyelerimizle 27-28 Ekim günlerinde bir araya gelerek son bir yılın çalışmalarını değerlendirdik. Gelecek günlerin çalışma programları ve görevlerimiz üzerinde değerlendirme yaptık.

"TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KONUSUNDA CUMHURİYET'İN 100 YILINA LAYIK BİR GELİŞME YOK"

Cumhuriyet'in ilanı, halkı, bağımsızlık, özgürlük, eşitlik gibi en temel haklar içeren evrensel değerlere ulaştırma amacını taşıyordu. Egemenliğin kayıtsız koşulsuz ulusun olacağı bir halk yönetiminin inşası için yola çıkılmıştı. Bu nedenle gerçekleştirilen Cumhuriyet Devrimleri, aydınlanma yolunda kadınların da önünü açan yasal güvenceler getirdi. Kurtuluşta ve cumhuriyetin inşasında eşit katkısı olan kadınlar olarak, kazanımlara sahip çıkmak, onları yaşama geçirmek ve ileriye taşımak sorumluluğunda idik.

Bu sorumluluğa sahip kadınlar olarak yıllardır, kadının insan haklarının, yasal planda ve yaşamın içinde gerçek anlamda güvenceye kavuşması için emek harcıyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanabildiği bir ülkede gerçek demokrasinin de sağlanacağı inancındayız. Ne var ki bu konuda Cumhuriyet'in 100 yılına layık bir gelişmenin olmadığını içimiz yanarak görüyoruz. Özellikle son yirmi yıldır, bu kazanımların gerçekleşmesi ve ileriye taşınması noktasında ciddi sorunlarla karşı karşıyayız.

"ÜLKEMİZ VE DÜNYA KADIN HAKLARI MÜCADELESİ BİZE YOL GÖSTERİYOR"

Ülkemiz her gün birden çok kadının yaşamdan koparıldığı, kadınların yasal kazanımlarının durmaksızın geriye çekildiği, kadın- erkek bütün bir toplum için eşitliği, özgürlüğü, adaleti ve halkın birliğini sağlayacak olan laikliğin ihlal edildiği günlere tanıklık ediyor. Hak mücadelesi veren demokratik kitle örgütleri ve özellikle kadın örgütleri hukuksuz uygulamaların muhatabı oluyor. Adalet, adil olmaktan uzaklaşıyor.

Bütün bu olumsuzluklara karşın kadınlar olarak, demokratik mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Cumhuriyet'i inşa eden ülkemiz ve dünya kadın hakları mücadelesi bize yol gösteriyor. Bu kararlılıkla bayramımızı kutluyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Şenal Sarıhan'dan 'Cumhuriyet Bayramı' Mesajı: 'Tüm Olumsuzluklara Karşın Kadınlar Olarak, Demokratik Mücadeleden Vazgeçmeyeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement