Senfoni'den 10. Yıl Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Senfoni'den 10. Yıl Coşkusu

Senfoni\'den 10. Yıl Coşkusu

Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, 10. yılında birbirinden muhteşem konserler vermeye devam ediyor.

22.12.2012 14:52

Orkestra bu haftaki konserinde keman sanatçısı Svenja Staats ile sahne alırken konser sonunda Başkan Büyükerşen tarafından orkestrada 10. Yılını tamamlayan sanatçılara plaket verildi.

21 Aralık Cuma akşamı Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda düzenlenen konserin orkestra şefliğini Ender Sakpınar üstlendi. Konserin ilk bölümünde keman sanatçısı Svenja Staats ile Pablo Sarasate, Jules Massenet gibi bestecilerin eserlerini seslendiren orkestra, gösterdikleri performans ile dinleyicilerden büyük alkış aldılar. Konserin ikinci bölümünde ise Faust Operası ve Kuğu Gölü Balesi'nden bölümleri dinleyicileriyle paylaşan orkestra, konser sonunda büyük alkış aldı.

ORKESTRA 10. YILINI KUTLADI

Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası başarılarla dolu 10. sanat yılını kutluyor. Anadolu'nun en genç orkestrası olan ve Eskişehir'in en önemli sanat kurumlarından biri haline gelen Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, ulusal ve uluslararası alanda birçok başarılı projeye imza attığı 10 yılı geride bıraktı. Orkestrada kuruluşundan bu yana görev alan sanatçılara Başkan Büyükerşen tarafından teşekkür plaketi verildi. Plaket takdiminden önce konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Senfoni Orkestrası'nın sanat konusunda Eskişehir'in öncü kurumu olduğunu hatırlatarak, orkestranın sadece Türkiye'de değil dünya'nın çeşitli ülkelerinde de başarılı konserlere imza attığını söyledi. Eskişehir'in Türkiye'ye ve Dünya'ya tanıtılmasında Senfoni Orkestrası'nın önemli bir rolü olduğunu belirten Başkan Büyükerşen, Orkestra sanatçılarını ve çalışanlarını gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı kutladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Senfoni'den 10. Yıl Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement