Şengal'de Ölen PKK'lının Cenazesi Hakkari'de Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Şengal'de Ölen PKK'lının Cenazesi Hakkari'de Toprağa Verildi

Şengal\'de Ölen PKK\'lının Cenazesi Hakkari\'de Toprağa Verildi

Şengal'de IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda ölen PKK'lı 'Berivan Çarçella' kod adlı Gurbet Çiftçi'nin cenazesi memleketi Hakkari'de toprağa verildi.

07.04.2015 15:08

Şengal'de IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda ölen PKK'lı 'Berivan Çarçella' kod adlı Gurbet Çiftçi'nin cenazesi memleketi Hakkari'de toprağa verildi.

Şengal bölgesinde 2 Nisan 2015 tarihinde IŞİD'e yönelik düzenenen operasyonda çıkan çatışmada yaşamını yitiren ve cenazesi de Diyarbakır'da ailesi ve Meya-Der yöneticileri tarafından alınan Gurbet Çiftçi, Hakkari'ye getirildi. Kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Çiftlik mevkisinde 200 araçlık konvoyla karşılanan cenaze, ilk olarak Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hakkari Devlet Hastanesi morgunda bir süre bekletilen cenaze, daha sonra Sümbül Mahallesi'ndeki Teksar mezarlığına götürüldü. Çiftçi'nin cenazesinin Hakkari Emniyet Müdürlüğü önünde geçişi sırasında ise DBP'li görevliler, herhangi bir provokasyonun olmaması için bina önünde önlem aldı.

Cenaze törenine Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, DBP Hakkari il Eşbaşkanları Musa Çiftçi, Emine Berivan Akboğa, HDP Hakkari il Eş Başkanları Rahmi Temel, Zeynep Besi Dara, Hakkari Kent Konseyi Meclisi Eş Başkanı Perihan Kahraman, Meya-Der Hakkari Şube Başkanı Ramazan Elmas, HDP ve DBP yöneticileri ile STK temsilcileri katıldı. Bir süre kadınların omuzlarda taşınan Çiftçi'nin cenazesi, kılanan cenaze namazını ardından da yakınlarını gözyaşları arasında toprağa verildi.

'insanlığın fedaisi'

Cenaze töreninde konuşan HDP Hakkari il Eşbaşkanı Rahmi Temel, Gurbet Çiftçi'nin sadece Kürt'lerin değil, tüm dünya ve insanlığın şehidi olduğunu söyledi. Temel, aylardan bu yana Gurbet ve arkadaşlarının cenazelerinin geldiğini belirtirek, "Gurbet arkadaş insanlığın bir fedaisi olarak Hakkari topraklarına son defa naaşı ile gelmiştir. Ailesinin ve tüm Kürt halkının başı sağ olsun" dedi.

Kepenklerin kapalı olduğu kentte, PKK'lı Çiftçi'nin cenazesinin toprağa verilmesinin ardından esnaf kepenklerini açtı. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şengal'de Ölen PKK'lının Cenazesi Hakkari'de Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement