Serik Başar En Büyük Çalışmamız Dünya Dağ Kayağı Şampiyonası - Son Dakika
Güncel

Serik Başar En Büyük Çalışmamız Dünya Dağ Kayağı Şampiyonası

Serik Başar En Büyük Çalışmamız Dünya Dağ Kayağı Şampiyonası

Başar En büyük çalışmamız Dünya Dağ Kayağı ŞampiyonasıTÜRKİYE Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar, 2017 yılında en büyük çalışmamız Dünya Dağ Kayağı Şampiyonası. Bunu da Erzincan'da gerçekleştireceğiz dedi.

17.12.2016 16:51

Başar En büyük çalışmamız Dünya Dağ Kayağı Şampiyonası

TÜRKİYE Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar, 2017 yılında en büyük çalışmamız Dünya Dağ Kayağı Şampiyonası. Bunu da Erzincan'da gerçekleştireceğiz dedi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen 50'nci Yıl Genişletilmiş Alt Kurullar Çalıştayı, Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki bir otelde başladı. 3 gün sürecek çalıştayın açılışında federasyonun 50 yıllık çalışmalarına ilişkin video gösterimi yapıldı.

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA

Açılışta konuşan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar, Kayseri'deki bombalı saldırıyı kınadı. Gelecek hafta Sarıkamış'ta Allahuekber Dağları'nda şehitleri anmak ve yaşadıkları zorlu şartları görmek için program düzenleyeceklerini anlatan Başar, Buraya 250 dağcı katılacak ve 3 gün sürecek. Bu ülkeye emek vermiş insanları orada anmak ve ruhlarını şad etmek amacıyla orada olacağız dedi.

21 ÜLKEDEN 100'DEN FAZLA SPORCU

Başar, önümüzdeki yıl için planladıkları en büyük çalışmanın Erzincan'da Dünya Dağ Kayağı Şampiyonası olduğunu söyledi. Başar, şöyle devam etti Bu, ülkemizde yapılan ilk Dünya Dağ Kayağı Şampiyonası olacak. Bu şampiyonaya 21 ülkeden 100'ün üzerinde sporcu katılacak. Bu şampiyonadan sonra ülkemizde dağ kayağı sporunu daha da yaygınlaştıracağız. En büyük hedefimiz bu şampiyona.

39 BİN SPORCU VAR

Önümüzdeki yıl federasyonun büyük çalıştayını da yapacaklarını belirten Ersan Başar, şöyle dedi Federasyonumuzu hep birlikte geliştireceğiz. Yarım asırlık geçmişe sahibiz. Türkiye'ye baktığımızda yarım asırlık federasyon sayısı çok azdır. Türkiye Dağcılık Federasyonu'na kayıtlı 39 bin sporcu var, bugün itibariyle 5 bin 972 lisanslı sporcuya sahibiz. Bu sayıyı 40 binlere, 100 binlere çıkarmamız gerekir. Bunlar kağıt üzerinde olan sayı değil aktif dağlarda, sırtında çantası olan dağcılardan oluşması lazım. O nedenle federasyonumuzun daha da gelişmesi için hep birlikte çalışacağız.

Başkan Başar'ın konuşmasın ardından Türkiye Dağcılık Federasyonu'na hizmet etmiş eski başkanlardan Ziya Mengenecioğlu ve eski yöneticiler Muzaffer Erol Gez, Nevzat Öntaş ve Ömer Faruk Gülşen'e katkılarından dolayı plaket verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Serik Başar En Büyük Çalışmamız Dünya Dağ Kayağı Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement