Servis Şoförlerinden Bonzai ile Mücadelede Desteği - Son Dakika
Güncel

Servis Şoförlerinden Bonzai ile Mücadelede Desteği

Servis Şoförlerinden Bonzai ile Mücadelede Desteği

Antalya'da Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Cem Gencer, bonzai ve diğer uyuşturucularla ilgili ciddi bir mücadele içerisinde olduklarını söyleyerek, servis şoförlerinden bu konuda kendilerine yardımcı olunması ricasında bulundu.

12.09.2014 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Cem Gencer, bonzai ve diğer uyuşturucularla ilgili ciddi bir mücadele içerisinde olduklarını söyleyerek, servis şoförlerinden bu konuda kendilerine yardımcı olunması ricasında bulundu.

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen, 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Servis Araç Şoförleri Eğitim Toplantısı, Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'nde yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Antalya Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Şahin, bu yıl ilk kez kentteki tüm servis şoförlerinin tek tip kıyafet giyeceğini söyledi. Şahin, ayrıca şoförlerin kişisel temizliğine dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Bu yıl yine ilk kez şoförlere Şoför Tanıtım Kartı verileceğini ifade eden Süleyman Şahin, 'Artık, kimin nerede çalıştığı belli olacak. Biz ailenin en kıymetli ferdini taşıyoruz. Onlara bir baba, ağabey olacaksınız. Kontrollerimiz bu yıl artacak dedi.

SEVGİ, SABIR, HOŞGÖRÜ

Ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karataş, şoförlerin görevlerini yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiği konularına değindi. Yarınların teminatı olan çocukların güvenli bir şekilde okula ve eve ulaşmalarının önemine vurgu yapan Mehmet Karataş, 'Siz servisçiler eğitimin bir parçası olduğunuzu asla aklınızdan çıkarmayın. Eğitim öğretim ruhunu taşımanız gerekiyor. Bu ruh, sevgi, sabır, hoşgörü, bilgiyi gerektirir. Teknolojiyi iyi kullanan nesli anlayabilen bir anlayış içerisinde olmanız gerekiyor dedi. Karataş, servis ücretlerinin ödenip ödenmemesi konusunda öğrencinin muhatap alınmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

DENETİMLER BU YIL DA SÜRECEK

Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Cem Gencer de konuşmasında, geçen yıl ciddi servis kazaları olmadığını hatırlatarak, 'Umarım bu yıl da olmaz. Geçen yıl denetimlerimiz yoğundu, bu yıl da denetimler sürecek. Bundan lütfen rahatsız olmayın. Bunlar sizin iyiliğiniz, çocuklarınızın güvenliği için yapılacak. Ayrıca bu yıl da servis aracı niteliği taşımayan hiçbir araca müsaade etmeyeceğiz diye konuştu. Okullarda çocukların uyuşturucu maddelerden korunması için servis şoförlerine de önemli görevler düştüğünü hatırlatan Gencer, konuşmasını şöyle sürdürdü

'Sizlerden bu konuda destek istiyoruz. Biliyorsunuz son zamanlarda Türkiye'nin gündemini meşgul eden, özellikle gençlerimize yönelik bonzai ve diğer uyuşturucularla ciddi şekilde mücadele ediyoruz ama sizin desteğinizin olması bizleri daha da rahatlatacaktır. Çocuklarımıza en yakın sizler oluyorsunuz. Bazen aileleri ile paylaşmadıkları konuları sizlerle paylaşıyorlar. Okulların önünde beklerken dikkatinizi çeken bu konu ile ilgili aktarılması gereken hususları lütfen 155 kanalı ile bize bildirin.

Gencer, radar araçlarının şehir içerisinde sürekli hareket halinde olduğunu, servis araçlarına hız konusunda müsamaha göstermeyeceklerini de sözlerine ekledi.

ŞOFÖRLERLE BİRLİKTE FARKINDALIK YARATMAK İSTİYORUZ

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden polis memuru Gülşah Dinçer ise dünyada olduğu gibi ülkemizde de madde bağımlılığının gençliğin en büyük problemi haline geldiğini belirterek, şunları söyledi

'Antalya'da 2007'den günümüze toplam 100 genç uyuşturucu madde yüzünden hayatını kaybetti. Şoförlerle birlikte bilinç oluşturmak ve farkındalık yaratmak istiyoruz. Sizlerden bu konuda bizlere yardımcı olmanızı istiyoruz. Konuşmalar arasında sinevizyon gösterisi de sunan Gülşah Dinçer, ailelerin çocuklarının arkadaşlarını tanımalarını, gençleri anlayarak onlarla iletişimin sağlıklı kurulması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Servis Şoförlerinden Bonzai ile Mücadelede Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement