Sev Beni" Odessa Film Festivalin'den 2 Ödül Aldı - Son Dakika
Güncel

Sev Beni" Odessa Film Festivalin'den 2 Ödül Aldı

Sev Beni" Odessa Film Festivalin\'den 2 Ödül Aldı

Türk Ukrayna ortak yapımı ilk film olma özelliğini taşıyan "Sev Beni", 5. Odessa film festivalinde iki ödül aldı.

19.07.2014 22:41

Türk- Ukrayna ortak yapımı ilk uzun metrajlı film olma özelliğini taşıyan "Sev Beni", 5. Odessa Film Festivalinde iki ödül aldı.

Yönetmenliğini Maryna Er Gorbach ile Mehmet Bahadır Er'in, yapımcılığını Olena Yershova ve Mehmet Bahadir Er'in yaptığı "Sev Beni", 5.Odessa Film Festivali'nden iki ödülle dönüyor.

Odessa 5. Film Festivalinde "Sev Beni", "psikolojik gerilimi" kullanım biçimi sebebiyle "Jüri Özel Ödülü" yönetmenler Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır Er'e verildi.

Festivalin En İyi Erkek Oyuncu Ödülü de "Sev Beni" filmindeki performansıyla Ushan Çakır'a verildi. Böylelikle "Sev Beni", katıldığı 28 Uluslararası Festivalden toplam 8 ödül toplamış oldu.

Filmin başrollerinde oynayan Ushan Çakır ve Viktoria Spesivtzeva'ya Güven Kıraç, Yavuz Bingöl, Murat Şeker, Mehmet Bahadır Er ve Sergey Puskipalis eşlik ediyor.

Yönetmen Mehmet Bahadır Er AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye-Ukrayna ilk ortak yapımı özelliği taşıyan "Sev Beni" filminin çekimlerinde emeği olan herkese teşekkür etmek istiyorum. Uzun zaman önce gerçekleştirmeyi planladığımız filmde birbirine tarihi ve kültürel bağı olan iki komşu ülkenin ortak yapımı olan proje bir çok festivalden çeşitli ödüller aldı. Gerek senaryo, gerekse oyuncuların başarılı performansları sayesinde oldukça ses getiren bir projeyi tamamlamış olduk. Ukrayna'da son zamanlarda gösterilen Türk dizileri oldukça yüksek reyting alıyor. Filmimiz de geniş kitle tarafından beğenildi ve yüksek puan topladı. Karadeniz komşusu bu iki ülkenin insanlarının sanatsal bağlarını güçlendirecek yeni projeleri hayata geçirmek için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Ukrayna'nın, çekim masrafların yarısını finanse ederek yaklaşık 900 bin dolar (7 milyon 100 bin 303 grivna) destek verdiği film Ukrayna'dan "Tatofilm" ile Türkiye'den "Karakırmızıfilm" tarafından çekildi.

Film, farklı kültürlerdeki kadın ve erkek ilişkilerinin öyküsünü anlatıyor. Baş rollerde oynayan kahramanlar farklı diller de konuşsa da birbirlerini duygular ile anlayabildiğini gösteriyor.

Kosova Fer Film Festivali'nde En İyi Film ödülünü alan "Sev Beni", ABD Nashville Film Festivalinden ve 34. Oporto Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Film, En İyi Senaryo ve Jüri Özel Ödülünü toplamıştı. - Odessa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sev Beni' Odessa Film Festivalin'den 2 Ödül Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement