Seydişehir'de Ramazan Bir Başka Yaşanacak - Son Dakika
Güncel

Seydişehir'de Ramazan Bir Başka Yaşanacak

Seydişehir\'de Ramazan Bir Başka Yaşanacak

Seydişehir Belediyesi 3. Ramazan Kültür-Sanat Etkinlikleri başlıyor.

16.07.2012 11:44

Seydişehir Belediyesi'nin on bir ayın sultanı Ramazan'da geleneksel hale getirdiği Ramazan Kültür- Sanat Etkinlikleri bu yıl üçüncüsü ile devam edecek.

Ramazan Ayı'nın ruhuna uygun nitelik ve nicelikte hazırlanan, Belediye binası önünde gerçekleştirilecek olan etkinliklerde binlerce vatandaşın bir arada birlik, beraberlik kardeşlik duyguları içerisinde Ramazan akşamları geçirmeleri amaçlanıyor.

Seydişehir Belediyesi tarafından organize edilen ve hayırseverlerin katkıları ile kurulacak olan iftar çadırlarında ise her gün 1300 kişiye iftar yemeği verilecek.

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat Ramazan'ın birlik, beraberlik ve paylaşmanın en çok hissedildiği ay olduğunu vurgulayarak; "On bir ayın sultanı Ramazan'ın ilçemizde sevgi, dostluk ve huzur içerisinde geçmesi için Belediye olarak elimizdeki tüm imkânları seferber ediyoruz. İftar çadırlarımızda kaynaşmanın ve paylaşmanın hazzı ile vatandaşımızla birlikte iftar açıp; Kültür- Sanat Etkinliklerimizde huzurlu ve eğlenceli bir Ramazan yaşatmayı hedefliyoruz. Ramazan Ayı'nın şehrimize,ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum"dedi.

Seydişehir Belediyesi 3.Ramazan Kültür - Sanat Etkinlikleri 20 Temmuz'da Mehteran Konseri ve havai fişek gösterileri ile başlayıp 17 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olan Mustafa Yıldızdoğan Konseri ile son bulacak. Fatihhan'ın sunumu ile Cuma ve Cumartesi akşamları gerçekleştirilecek olan Ramazan Kültür-Sanat Etkinlikleri çok özel anlara ev sahipliği yapacak.

Etkinlikler kapsamında 21 Temmuz 'da Konya Kültür Sanat Derneği Türk Tasavvuf Müziği Konseri ve Sema Programı, Türk Halk Müziği Sanatçısı Başkal'ın Konseri yer alacak. 27 Temmuz Cuma günü ise Türk Sanat ve Halk Müziğinin sevilen sesi Orhan Çakmak konser verecek. Çocukların unutulmadığı etkinliklerde çocuklar 28 Temmuz 'da Orta Oyunu, Hacivat Karagöz gösterileri ve yarışmalar ile doyasıya eğlenecekler. Seyyid Harun İlahi Grubu,birbirinden güzel ilahileri ile Ramazan ruhunu yaşatacak.3 Ağustos 'ta Abdullah Şahin yönetimindeki nokta Tiyatrosu, değerli sanatçıların rol alacağı " Öldüm Öldüm Dirildim" isimli komedi oyunu ile renkli görüntülere sahne olacak. 4 Ağustos'ta ise Türk Halk Müziği genel repertuarına derlemeleri ile kaynak sağlayan ender sanatçılardan biri olan Esat Kabaklı Konseri yer alacak.10 Ağustos'ta İsmail Gülnar Tiyatrosu'nun "Yemen Türküsü" sahne alacak.11 Ağustos'ta ise 26 yıldır faaliyette olan ve ilçenin musiki ve sosyal yaşamına önemli katkılar sağlayan Seydişehir Musiki Derneği Tasavvuf Müziği Konseri ile hayranlarına seslenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Seydişehir'de Ramazan Bir Başka Yaşanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement