Sezar, Gladyatör ve Köleleriyle Tokat'ta - Son Dakika
Güncel

Sezar, Gladyatör ve Köleleriyle Tokat'ta

Sezar, Gladyatör ve Köleleriyle Tokat\'ta

Roma İmparatoru Julius Sezar'ın Zile Kalesi'nde söylediği "Veni, Vidi, Vici (Geldim, Gördüm, Yendim)" sözlerini proje dahilinde canlandırmak üzere Türkiye'ye gelen 4 ülkeden öğrenciler kostümleri ile dikkat çekti.

10.05.2013 13:54

Roma İmparatoru Julius Sezar'ın Zile Kalesi'nde söylediği "Veni, Vidi, Vici (Geldim, Gördüm, Yendim)" sözlerini proje dahilinde canlandırmak üzere Türkiye'ye gelen 4 ülkeden öğrenciler kostümleri ile dikkat çekti.

Tokat'ın Zile ilçesinde Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans ve Zile Belediyesi işbirliğinde düzenlenen proje kapsamında Tokat'a gelen yabancı öğrenciler ilk olarak Vali Vekili Mustafa Tüysüzoğlu'nu makamında ziyaret etti. Araçtan o yılların kostümleri ile inerek yolda çıplak ayakla yürüyen gençleri görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. Proje Koordinatörü Necmettin Yılmaz, Roma İmparator Sezar'ın milattan önce 47 yılında Zile'de yani Zela'da yaptığı savaşın tiyatrosunu proje kapsamında Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde 18 ile 33 yaş arasında gençlerle gerçekleştireceklerini söyledi. Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ise bölgedeki Türk İslam Medeniyeti'nin yanı sıra var olan Roma medeniyetini de gün ışığına çıkartıp ilgili insanları bölgelerine çekmeyi amaçladıklarını söyledi. Zile Belediyesi olarak tescilini almış oldukları "Veni, Vidi, Vici" sözcüğünü ve Sezar'ı tekrar gün ışığına taşıyarak Zile'yi ve Tokat'ı tanıtmak adına bu programı düzenlediklerini belirten Başkan Vidinel, "Zile'ye gelen Avrupa ülkelerinden gençler burada tanıştılar. Ortaya koyacakları tiyatronun senaryosunu birlikte hazırladılar. Kostümlerini kendileri diktiler. İstiyoruz ki Sezar'ın gözde kenti Zile'yi dünya tanısın. Sezar binlerce kilometre öteden Zile'yi binlerce atlısıyla ilçemize gelerek tarihin en kısa en veciz mektubu olan 'Veni, Vidi, Vici' sözcüğünü söylemiş" dedi.

Grup Lideri Corina Oala, öğrendikleri bilgilerin kendi ülkeleri ve AB'de yankı bulacağına inandıklarını kaydetti. Sezar'ı canlandıran İtalyan öğrenci Nicola Baron ise Sezar'ı canlandırmaktan mutlu olduğunu belirterek, Veni, Vidi, Vici sözcüğünü proje dahilinde 'Veni, Vidi, Dirici (Geldim, Gördüm, Öğrendim)' olarak değiştirdiklerini kaydetti. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sezar, Gladyatör ve Köleleriyle Tokat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement