Sezonun İlk Bisiklet Yarışı Alanya'da Başladı - Son Dakika
Güncel

Sezonun İlk Bisiklet Yarışı Alanya'da Başladı

Sezonun İlk Bisiklet Yarışı Alanya\'da Başladı

Antalya'nın Alanya İlçesinde Düzenlenen Kulüplerarası Puanlı Sezon Açılışı Yol Yarışları, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu'nun Verdiği Startla Başladı.

29.01.2011 15:51

Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen Kulüplerarası Puanlı (KAP) Sezon Açılışı Yol Yarışları, Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Başkanı Emin Müftüoğlu'nun verdiği startla başladı.

TBF'nin 2011 faaliyet raporunda yer alan ve yılın ilk bisiklet yarışı olan Kulüplerarası Puanlı (KAP) Sezon Açılışı Yol Yarışları başladı. Start öncesinde TBF Başkanı Emin Müftüoğlu, 2010 yılını Avrupa klasmanında birinci sırada tamamlayan Kemal Küçükbay'a Dünya Bisiklet Birliği'nden (UCI) gönderilen formasını giydirdi. Küçükbay 2011 yılındaki bütün yarışlarda UCI'dan gönderilen beyaz forma ile mücadele edecek.

Büyük erkekler kategorisinde 66 sporcunun 120 kilometre pedal çevireceği yarışın startını saat 08.30'da TBF Başkanı Müftüoğlu verdi. Üç gün sürecek organizasyonda 42 kulüpten 432 sporcu mücadele edecek. Organizasyon çerçevesinde bugün 90 kilometrelik genç erkekler yol yarışı ile 50 kilometrelik master erkekler yol yarışı peş peşe yapılacak. Organizasyonda pazar günkü ayağında ise yıldızlar, genç bayanlar ve büyük bayanlar yol yarışları, pazartesi günü ise şehir merkezinde oluşturulan parkurda kriteryum yarışları düzenlenerek sezonun ilk yarışları sona erecek.

Bisiklet Federasyonu tarafından yıl boyunca düzenlenecek yarışların olimpiyatlara katılacak sporcuların belirlenmesi ve sporcuların başarı elde etmesi açısından çok önemli olduğunu ifade eden TBF Başkanı Müftüoğlu, "2011 yılının ilk yarışında startı verdik. Bu start Türk bisikleti açısından çok önemli. Çünkü Avrupa klasmanında 2010 yılını bir numara ile bitiren Kemal Küçükbay'a UCI'den gelen 'Lider' formasını giydirdik. 2011 yılı boyunca Avrupa'nın lider forması sporcumuz Kemal Küçükbay'da olacak ve her yarışta bu formayı giyecek. Bu bizim için gurur vericidir. Önümüzdeki yıllarda bu tip başarıların devam etmesini istiyoruz. 2011 yılı Ekim ayında olimpiyatlara gitmek istiyoruz. Yarışlardaki ana hedefimiz Londra olimpiyatlarına gitmek. Bu yarışta 432 kişilik kalabalık bir ekip olduk. Binli rakamlarla yarışacağımız günleri bekliyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sezonun İlk Bisiklet Yarışı Alanya'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement