Sgk'da Rüşvet Operasyonu: 4 Gözaltı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sgk'da Rüşvet Operasyonu: 4 Gözaltı

Sgk\'da Rüşvet Operasyonu: 4 Gözaltı
18.10.2012 13:27

Adana'da polisin operasyonunda, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) görevli 2 memur, prim borcunun silinmesi karşılığı rüşvet aldıkları, 1 kişi rüşvet verdiği, 1 kişi de aracılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Adana'da polisin operasyonunda, Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) görevli 2 memur, prim borcunun silinmesi karşılığı rüşvet aldıkları, 1 kişi rüşvet verdiği, 1 kişi de aracılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, SGK Adana İl Müdürlüğü'nde çalışan bir memurun prim eksikliği nedeni ile emekli olamayanların primlerini tam gibi gösterip maaş bağlanmasını sağladığını belirledi. Vatandaşların devlete olan Bağ-Kur ve SSK borçlarını da para karşılığı sildiği ileri sürülen memuru takibe alan Mali Büro Amirliği ekipleri, geçen 14 Ekim'de operasyon düzenledi.

Operasyonda, 700 lira rüşvet karşılığı bin 400 liralık prim borcunu silmek için anlaştığı öne sürülen memurlar D.A. ve Ş.M. ile aracılık yapan kadın şüpheli F.T. ve borçlu H.E. suçüstü yakalandı. Sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen, 2'si kadın 4 şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sgk'da Rüşvet Operasyonu: 4 Gözaltı - Son Dakika


Advertisement