Sıcak Hava Balonunda Kutlu Doğum Haftası Açılışı - Son Dakika
Güncel

Sıcak Hava Balonunda Kutlu Doğum Haftası Açılışı

Sıcak Hava Balonunda Kutlu Doğum Haftası Açılışı

Nevşehir'de din görevlileri, Kutlu Doğum Haftası'nın açılışını gökyüzünde yaptı.

14.04.2012 11:01

Nevşehir'de din görevlileri, Kutlu Doğum Haftası'nın açılışını gökyüzünde yaptı. Sabah erken saatlerde balonla Kapadokya semalarına havalanan din görevlileri, yerden 5000 metre yükseklikte ilahiler okuyarak aşağıya gül attı.

Nevşehir'de İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin açılışı nedeniyle İl Müftüsü Yakup Öztürk, müftü yardımcıları ve beraberindeki din görevlileri, sabah erken saatlerde Göreme beldesinde bir araya geldi. Burada ilk olarak balon turuna katılan yabancı turistlere gül dağıtan İl Müftüsü Öztürk ve beraberindeki din görevlileri, daha sonra Göreme Balloons şirketine ait sıcak hava balonuna bindi. Sepetinin bir yüzünde "Kutlu Doğum Haftası", diğer yüzünde ise "Müslümanlar

kardeştir" yazan sıcak hava balonu ile Kapadokya semalarına havalanan din görevlileri, yerden yaklaşık 5 bin metre yüksekliğe ulaştı. Din görevlileri gökyüzünde ilahiler okuyarak Kutlu Doğum Haftası'nın açılışını yaparken, sepetten aşağıya güller attı.

Bu sırada balon sepetindeki bazı genç imamların yükseklik korkuları nedeniyle zor anlar yaşadıkları gözlendi. Özellikle balon 5000 metre yüksekliğe ulaştığında genç bir din görevlisi aşağıdaki peribacalarını seyretmek yerine sepetin içinde oturmayı tercih etti.

Yaklaşık 1 saat süren balon turunun ardından, din görevlilerine uçuş sertifikası verildi.

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bu yıl her zamankinden farklı bir açılış yapmak istediklerini ve balon turu düzenlediklerini kaydetti. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sıcak Hava Balonunda Kutlu Doğum Haftası Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement