Siirt'in En Çok Kitap Okuyan Öğrencileri İstanbul'u Gezdi - Son Dakika
Güncel

Siirt'in En Çok Kitap Okuyan Öğrencileri İstanbul'u Gezdi

Siirt\'in En Çok Kitap Okuyan Öğrencileri İstanbul\'u Gezdi

Siirt'te en çok kitap okuyan öğrencilerin İstanbul Gezisi sona erdi.

13.07.2013 12:13

5 gün boyunca İstanbul'un tarihi ve turistik mekanlarını gezen öğrenciler, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu ziyaret ederek kitap hediye etti.

Siirt'te okuma alışkanlığının yaşam tarzı haline getirilmesi amacıyla Vali Ahmet Aydın'ın himayelerinde uygulanan "7'den 70'e Siirt Okuyor" kampanyası kapsamında en çok kitap okuyan 100 öğrenci için İstanbul Gezisi düzenlendi.

5 gün süren gezide öğrenciler İstanbul'un tarihini ve değerlerini daha yakından tanıma fırsatı buldular. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu da ziyaret eden öğrenciler, 1,5 saat keyifli bir sohbet imkanı buldular. Siirt'te görev yaptığı dönemi öğrencilere anlatan Vali Hüseyin Avni Mutlu, kitap okumanın önemine vurgu yaparak çeşitli nasihatlerde bulundu. Öğrenciler Vali Mutlu'yu Siirt'e davet ederek, hasret gidermek istediklerini belirttiler.

Kafileye Başkanlık eden Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, desteklerinden dolayı Vali Hüseyin Avni Mutlu'ya Siirt ürünlerini takdim etti. Duygulu anların yaşandığı ziyaret sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.

"7'den 70'e Siirt Okuyor" projesine gelecek yıl da devam edeceklerini belirten Vali Ahmet Aydın ise, bu yıl 2 milyon 311 bin kitap okunduğunu anımsatarak, gelecek yıl Siirt il genelinde 3 milyon kitap okunması için şimdiden çalışmalara başladıklarını belirtti.

Öğrencilerin okuduğunu anlama ve anlatım becerilerinin geliştirilmesi açısından okumanın büyük bir faydası olduğunu ifade eden Vali Aydın, Siirt'e okuma alışkanlığının yaşam tarzı haline getirilmesi ve yaygınlaştırılması için büyük çaba harcadıklarını kaydetti.

Düzenledikleri İstanbul gezisinin çok faydalı geçtiğini öğrencilerden dinlediğini belirten Vali Ahmet Aydın, gezi boyunca destek sağlayan başta İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a, Sarıyer Polis Okulu Müdürü Cengiz Şenocak'a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siirt'in En Çok Kitap Okuyan Öğrencileri İstanbul'u Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement