Siirt'te Daltepe Köyü Şehitleri Törenlerle Anıldı - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Daltepe Köyü Şehitleri Törenlerle Anıldı

Siirt\'te Daltepe Köyü Şehitleri Törenlerle Anıldı

Daltepe köyünde 1993 yılında terör örgütü PKK tarafından katledilen 33 kişi, düzenlenen törenle anıldı

05.10.2013 17:17

Şirvan ilçesine bağlı Daltepe köyünde 1993 yılında terör örgütü PKK tarafından katledilen 33 kişi, düzenlenen törenle anıldı.

Daltepe köyündeki törene Vali Ahmet Aydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, Şirvan Kaymakamı İbrahim Özdel, Belediye Başkanı Necat Cellek ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Aydın, anma töreninde yaptığı konuşmada, bin yıldan beri bu topraklarda farklı kültürlerin birlik ve beraberlik içinde yaşadığını belirterek, 30 yıldan bu yana Türk-Kürt çatışması adı altında binlerce vatan evladının hayatını kaybettiğini anımsattı.

Terör örgütünün yapısı incelendiğinde, çoğunun dış mihraklı güç odaklarının uzantıları olduğunu gördüklerini kaydeden Aydın, şöyle konuştu:

"Daltepe köyümüzde, bu caniler camilere sığınmış ve adı konulmamış üç-beş aylık bebekleri bile katletmiştir. Bu elim olayda yüreğimiz parçalandı. Acımız taze ve yüreğimizdedir. Bölgemizde çözüm süreciyle huzurun başladığını ve vatandaşlarımızın bu sürece büyük destek verdiklerini görüyoruz. Türkiye çok güçlü bir ülke, bundan rahatsızlık duyan dış mihraklar bu sürecin bozulması için her türlü oyunu oynuyorlar. Ülkemizin kıymetini iyi bilmemiz lazım. Bu karanlık oyunlara asla gelmeyelim. Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe Türkiye, dünya arenasında söz sahibi en güçlü ülkeler arasındaki yerini alacaktır.1993 yılında terör örgütü tarafından yapılan bu katliamı nefretle kınıyor ve lanetliyorum."

Kaymakamı Özdel ise şehitlik mertebesinin peygamberlik makamından sonra en ulvi makam olduğuna değinerek, "Gözü dönmüş nifak şebekesi bir gece baskınında genç, çocuk, kadın, yaşlı demeden Daltepe köyümüzde 23 vatandaşımızı, bu köye bağlı Kalkancık mezrasında da 10 vatandaşımızı şehit etti. Bu katliamı yapanların uluslararası fitne şebekesi olduğunu ve bizleri içerden yıkmaya çalıştıklarını biliyoruz. Bu karanlık odaklar asla amaçlarına ulaşamayacaklardır" dedi.

Tuğgeneral Soysal da bölgede, 30 yıldan bu yana bölücü terör örgütüyle mücadeleye azim ve kararlılıkla devam ettiklerini, şehitler sayesinde huzur ve güven içinde yaşadıklarını anlattı.

Şehitlerin kanını yerde bırakmamaya ve vatanı parçalatmamaya ant içtiklerini bildiren Soysal, "Bu kutsal görevi kanımızın son damlasına kadar sürdüreceğimizi herkes bilsin. Bu şehitlerimizin aileleri bizim evlatlarımızdır. Bunların her zaman yanındayız. Ayrıca bölgede bizlerle çalışan kahraman köy korucularımıza ve vatandaşlarımızı da selamlıyorum. Onlarla çalışmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti okunmasının ardından Daltepe şehitliğini ziyaret eden katılımcılar, hayatını kaybeden 33 kişi için dua etti.

Vali Aydın ve beraberindekiler daha sonra Daltepe köyüne bağlı Kalkancık mezrasında şehit edilen 10 kişinin anısına yaptırılan şehitliğin açılışını gerçekleştirdi. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt'te Daltepe Köyü Şehitleri Törenlerle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement