Siirt'te Mehmet Sincar İsmi Yaşatılacak - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Mehmet Sincar İsmi Yaşatılacak

Siirt\'te Mehmet Sincar İsmi Yaşatılacak

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, eski DEP Milletvekili olan Mehmet Sincar'ın isminin, Kasaplar Deresine verileceğini açıkladı.

10.03.2014 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak Mart ayı meclis toplantısını son oturumunu gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Sadak'ın başkanlığında yapılan toplantıda meclis üyeler, vefat eden Mehmet Sincar'ın ismini Kasaplar Deresi (Nevala Kasaba) olarak bilen yere verileceği kararı alındı.

Toplantıda ilk olarak, İsimsiz Cadde-Sokaklara İsim Verilmesi ve İsim Değiştirilmesi Komisyonu tarafından hazırlanan raporu kapsamın da Barış Mah.75. Yıl İlköğretim Okulu bitişiğinde bulunan Park'a, Mehmet Sincar, Barış Mahallesi Adliye Sarayı yanında bulunan Park'a Botan,
Bahçelievler Mahallesi Selami Değer Lisesi yanında bulunan Park'a Fz. Fakirullah, Yeni Mahallesi Uğur Sitesi arkasında bulunan Park'a Abdullah Aydan ve Yeni Belediye Hizmet Binasında bulunan Konferans Salonuna Fadıl Akgündüz isminin verilmesi önerileri görüşüldü.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, görüşmeler sırasında yaptığı konuşmada, "Bu kapsamda barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren ve 1993'te Batman karanlık güçler tarafından katledilen Mehmet Sincar'ın isminin Siirt'te yaşatılması, demokrasi, barışa ve özgürlüğe katkı sunacaktır" dedi

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Siirt'te Mehmet Sincar İsmi Yaşatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement