HDP Heyeti Silopi'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

HDP Heyeti Silopi'de İncelemelerde Bulundu

HDP Heyeti Silopi\'de İncelemelerde Bulundu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lıların zırhlı araca düzenlediği ve 4 polisin şehit olduğu saldırının ardından HDP milletvekilleri ile İHD ilçede incelemelerde bulundu.

11.08.2015 17:24  Güncelleme: 18:02

Hdp heyeti Silopi'de incelemelerde bulundu

Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ(Şırnak),(DHA)-ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde dün PKK'lıların zırhlı araca düzenlediği ve 4 polisin şehit olduğu saldırının ardından HDP milletvekilleri ile İHD ve baro heyetleri ilçede incelemelerde bulundu.

Silopi'de dün PKK'lıların düzenlediği mayınlı saldırıda 4 polis memurunun şehit olmasının ardından HDP Diyarbakır milletvekilleri Nimetullah Erdoğmuş, İmam Taşçıer, Çağlar Demirel, HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, DTK, İHD ve Baro yetkilileri ilçeye gitti. Heyeti, HDP Şırnak Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız Leyla Birlik, Aycan İrmez, Ferhat Encü, Silopi Belediye Başkanı Emine Esmer ve partililer karşıladı. Saldırının yaşandığı Başak Mahallesi'ne giden heyet, burada patlama yeri ile çatışmalarda kurşunların isabet ettiği ev ve işyerlerinde incelemelerde bulundu. Geçen cuma günü çıkan ve 3 kişinin öldüğü olaylarda hayatını kaybedenlerin taziyesine katılan heyet üyeleri adına HDP Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, açıklama yaparak, şöyle dedi:

'Biz şu anda zor günlerden geçiyoruz. Bu 30 gün, 30 yıllık bir dersi çıkarmak için bizim gözümüzün önünde şu anda canlı durmaktadır. Bugün burada hem taziyeleri vermek üzere hem de Silopi'de yaşanan ve halen de bütün izlerini çok açık bir şekilde müşahade ettiğimiz bu elim olaylarının yerinde incelenmesi, görülmesi için ve bunun ilgili yerlere en üst yerlere kadar ulaştırılması amacıyla şu anda burada taziye evinde toplandık. Biz bütün bu saldırılara rağmen, bütün bu acı ve ızdıraplara rağmen şuna inanıyoruz ve diyoruz ki, saldırmak güç göstermek, güç denemesinde bulunmak aslında korkaklığın gereği ve korkakların bir meziyetidir. Gerçek anlamda güçlü olan iktidarlar, adil olan iktidarlardır. Bir yerde adalet varsa güç vardır. Eğer adalet yoksa bunun başka izahı yok, orda zulüm var. Adalet yoksa haksızlık vardır. Biz bugün yaşanan apaçık bir haksızlığın şahitleri olarak buradayız."

Çatışmalar sırasında bir evin içerisindeki Kuran-ı Kerime isabet eden kurşun yerini heyete gösteren kadın tepkisini dile getirdi. Heyet bu durumu da hazırlayacakları rapora eklemek üzere not aldı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HDP Heyeti Silopi'de İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement