Silopili 8 Çocuklu Ailenin Dramı - Son Dakika
Güncel

Silopili 8 Çocuklu Ailenin Dramı

Silopili 8 Çocuklu Ailenin Dramı

Silopili 8 çocuklu ailenin dramıMehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), (DHA) - ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde epilepsi hastası ve işsiz Süleyman Ezen, çatışmalar sırasında bombanın patlamasıyla yaralanan eşi ve biri rahatsızlığı nedeniyle mamayla beslenen 8 çocuğuyla iki odalı evde yaşam mücadelesi veriyor.

23.03.2016 17:08

Silopili 8 çocuklu ailenin dramı

Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), (DHA) - ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde epilepsi hastası ve işsiz Süleyman Ezen, çatışmalar sırasında bombanın patlamasıyla yaralanan eşi ve biri rahatsızlığı nedeniyle mamayla beslenen 8 çocuğuyla iki odalı evde yaşam mücadelesi veriyor.

Silopi İlçesi'nde 10 kişilik Ezen ailesinde baba 37 yaşındaki Süleyman Ezen,

uzun yıllar belediyede çalıştıktan sonra 3 yıl önce işten çıkarıldı. Süleyman Ezen, o günden beri herhangi bir iş bulamamanın sıkıntısını yaşıyor. Elindeki parasıyla, ailesinin 1 yıllık geçimini sağlayan Ezen, daha sonra komşularının yaptığı yardım ve okula giden 2 çocuğu için devletin verdiği parayla geçiniyor. 2 yıl önce İŞKUR'a kayıt yaptırmasına rağmen herhangi bir iş çıkmadığını anlatan Ezen, "Belediye yönetimi değişip, işten çıkarılınca 8 çocuk, eşim ve ben toplam 10 kişi öylece kaldık. Elde avuçta ne varsa bir yıl içerisinde kimseye muhtaç olmadan yaşadık. 2 çocuğum okula gidiyor. Devlet okula giden çocuklar için ailelere verdiği 50-100 lira ile geçinmeye çalıştık. Bu para da her ay verilmiyor. Komşularımız sağ olsun bize yemek yardımı yapıyor. Bu şekilde geçiniyoruz" dedi.

Silopi'de 14 Aralık 2015 ile 19 Ocak 2016 tarihleri arasında uygulanan sokağa çıkma yasağı ve yapılan operasyonlardan etkilenmemek için evden çıktıkları sırada bir bombanın patlaması sonucu eşi 35 yaşındaki Zübeyde Ezen'in yaralandığını kaydeden Süleyman Ezen, şunları söyledi:

"Sokağa çıkma yasağının 20'nci günü olan 3 Ocak tarihinde evimizden çıkarak güvenli bölgeye çalışırken, bir bomba patladı ve eşim Zübeyde, kafasından ağır yaralandı ve Şırnak Devlet Hastanesi'nde gördüğü tedaviden sonra taburcu edilmişti. 18 yaşındaki kızım Zilan da midesinden ameliyat olması gerekiyor. Bu ameliyat Diyarbakır'da olacak. 5 yaşındaki kızım Mekke ise apandisit ameliyatı geçirdi. Ameliyat sonrası kemiklerinin gelişmesi için doktorlar mama takviyesi yapmamız gerektiğini söyledi. Bu mamalar da pahalı alacak param yok. Eşim ve 2 kızımın tedavisi için ne yapacağımı bilmiyorum. Devlet büyüklerimizden ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyorum."

21 yaşındaki inşaat işçisi oğlu Sipan'ın da okula hiç gitmediğini ve inşaatlarda vasıfsız işçi olarak çalıştığını ancak, Silopi'de yaşanan olaylar nedeniyle yaklaşık 6 aydan beri herhangi bir işte çalışmadığını anlatan Süleyman Ezen, "Oğlum Sipan hiç okula gitmedi. Hep inşaatlarda çalıştı ama olaylar olduğu için yaklaşık 6 aydır çalışmadı. 18 yaşındaki hasta kızım Zilan da okula gitmedi evde annesine yardım ediyor. 11 yaşındaki kızım Silan ve 9 yaşındaki Medine okula gidiyor. Mekke (5), Arafat (3), Bereket (1), eşim Zübeyde ve ben toplam 10 kişi, 2 gözlü evde yaşamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopili 8 Çocuklu Ailenin Dramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement