Irak Ordusu, Sınır Kapısını PYD'ye Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Irak Ordusu, Sınır Kapısını PYD'ye Bıraktı

Irak Ordusu, Sınır Kapısını PYD\'ye Bıraktı

Irak ordusu, Suriye sınırındaki Rebia sınır kapısında denetimi PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadına bıraktı.

18.06.2014 17:17  Güncelleme: 18:18

Irak ordusu Peşmerge'nin sınır kapısının denetimini alma talebini reddetti. Böylece sınırın hem Suriye hem de Irak tarafı YPD'nin silahlı kanadı YPG'nin denetimine geçmiş oldu. Peşmerge kuvvetleri ise YPG birliklerinin karşısına mevzilendi. PYD Suriye'nin kuzeyinde üç farklı bölgede özerklik ilan etmiş durumda.

IŞİD DAHA ÖNCE REBİA BÖLGESİNİN BÜYÜK BİR KISMINI ELE GEÇİRMİŞTİ

Irak Şam İslam Devleti daha önce Rebia bölgesinin büyük kısmında kontrolü ele geçirdiğini duyurmuştu.

Irak'ta uzun süredir devam eden kaos, IŞİD'in 10 Haziran Salı günü ülkenin ikinci büyük kenti Musul'da kontrolü ele geçirmesi ve diğer bölgelere ilerlemesi sonrasında daha da şiddetlendi.

IŞİD, HEDEFİNİN BAĞDAT OLDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI

IŞİD'in bölgeye yaptığı saldırının ardından Irak ordusu askerleri bölgeden çekilmişti. IŞİD Suriye'deki tüm operasyonlarını durdurarak Irak'a yüklenmeye başlarken, Irak ordusu bünyesine kattığı gönüllülerin de desteği ile kaybettiği bölgeleri geri almaya çalışıyor.

IŞİD, hedefinin Bağdat'a ilerlemek olduğunu açıklamıştı.

Şİİ GÖNÜLLÜ MİLİSLER

Irak'ta bir süredir Şiiler gönüllü milisler oluşturuyor. Ülkenin en büyük Şii otoriteleri Ayetullah Ali Sistani, Ammar El Hekim ve Mukteda Sadr, Şiileri silah başına çağıran fetvalar yayınlıyor. Irak televizyonu gönüllü sayısının 3 milyona ulaştığını iddia etti.

MUMBUC, RAKKA VE DEYR-EZ ZOR IŞİD'İN ELİNDE

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD), Irak ve Suriye'de faaliyet gösteren silahlı bir örgüt. Selefi ideolojiye sahip IŞİD; Irak, Suriye, Filistin ve Ürdün topraklarını içine alan bölgede şeriata dayalı bir devlet kurmak istiyor. 2004'te Irak'ta kurulan ve şu anda liderliğini Ebubekir El Bağdadi'nin yaptığı IŞİD, Suriye ve Irak'taki en güçlü silahlı gruplar arasında yer alıyor.

IŞİD, Suriye'de Mumbuc, petrol bölgesi Rakka ve Irak sınırına yakın Deyr Ez-Zor kentlerini elinde tutuyor. Irak'ta ise Anbar eyaletindeki Felluce ve Ramadi'de etkili olan örgüt son olarak Musul'da kontrolü ele aldı.

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel Irak Ordusu, Sınır Kapısını PYD'ye Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • MUNZUR: YAZ BAHARIM KIŞA DÖNDÜ ARAP BAHARI KÜRDİSTANA DÖNDÜ 91 9 Yanıtla
  • DemhaT: Istesenizde istemesenizde Kurdistan devleti kurulacak.... 73 22 Yanıtla
  • metin: 21. yüzyıl herhalde kürtlerin yüzyılı olacak. 20. yy. mağduru kürtler. 75 11 Yanıtla
  • Neri: New Kurdistan Pirozbê Bimbarikbê.. 67 15 Yanıtla
  • ferat: wa hatın peşmergeme 57 5 Yanıtla
  • bedavatoprak: bir türk olarak utanıyorum adamlar hep tutyorlar birbirini hepde herkes kavga gürültü derken buyuk kurdüstan olusumu tamamladı bravo türk halkı kimse asker öldügünde slogan atıp türk bayrakları ayagını alım cıkma ayagını bırakın bakın adamlara bayrak kooca kışlada bir miletn bayragı inmişse olay zaten bitmıs kusura bakmayın artık kürtler dahada güclü durumdan cok güzel strajiyle aldılar bizim kuzular sizinde eliniz deert vallah söz veriyom cuhur padisahınıza oy bıktım artık yeter bölüncek diye diye bayrak indi kimse şimdi baslamısn hemen cvp yazmaya allah askına rum gencını vurgunuzda türkiye vardı şimdi neyazıkkı artık malikının ıragından farksız ulan adamlar yol kapatım denetim yapıyo hayırlı olsun uykular istersenız kırmız buton a 100 kere basın giden gidiyo yola devam durmak yok 15 31 Yanıtla
    ??????: Koyunlar sağ olsun.... 0 0
  • SELİM: Irak Ordusu sözde nasıl bir orduysa bir şey yapmıyorlar.. 36 10 Yanıtla
  • şiyar: OLAN GARİBAN KÜRT ÇOCUKLARINA OLUYOR...KAÇIRILAN ÇOCUKLARI YA SURİYEDE SAVAŞTIRIRLAR. YA DA ORGAN TİRİLYONLUK UYŞTURUCU TARLALARI.KÜRTCÜLÜK BAHANE: bir taraftan hint keneviri bir taraftan haşhaş. PKK'nın Güneydoğu'da yol kesmeleri, belli bölgeleri giriş çıkışlara kapatmalarının haşhaşın sütünün yani morfin alım hasat mevsimine denk gelmesi tesadüf müdür? ..BENİM ESRARIMA KARIŞMA. YOKSA DAĞA ÇIKARAM HAAA:: benim esrarıma karışma. yoksa dağa çıkaram haaa... ORGAN MAFYASINA SATARLAR. 10 SENE SONRA DA ŞURADA ŞEHİT OLDU DİYE LİSTE YAYINLARLAR. 1990 LARDA ÖLEN TERÖRİSTLERİ ŞİMDİLERDE YAYINLIYORLAR...herkesin bildiğini bir de inkar ediyorlar. utanıyorsanız yapmayın...kaçırılanlar işse kimi terörist kimi erinsatışında torbacı yakışıklı olanları beyaz kadın ticeretinde. sonuçta hep pkk kazanıyor..İNŞALLAH SURİYEDE KANTONLARI BAŞLARINA YIKILIR DA ÇOCUKLARINI KAYBEDEN BİZLERİN AHI YERDE KALMAZ. 6 24 Yanıtla
    cölemerg: Allah Senin Belanı Versin Kör Cahil PKK nın Bunları Yaptıgını Rüyandamı Gördün Geri Zekalı... 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement