Sınırdan Yoğun Silah Sesleri Geliyor - Son Dakika
Güncel

Sınırdan Yoğun Silah Sesleri Geliyor

Sınırdan Yoğun Silah Sesleri Geliyor

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde akşam saatlerinde Kuzey Irak yönüne doğru yoğun şekilde top ve silah atışı yapıldı.

08.03.2012 19:43  Güncelleme: 08:35

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde akşam saatlerinde Kuzey Irak yönüne doğru yoğun şekilde top ve silah atışı yapıldı. Silah sesleri ilçe merkezinden de duyuldu. Aynı saatlerde 2 savaş uçağının da Irak yönüne doğru gittiği görüldü.

Hakkari'nin Kuzey Irak sınırındaki Çukurca ilçesinde saat 17.30 sıralarında 20'nci Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı'na bağlı Darsinki üs bölgesinden yoğun şekilde top ve silah sesi geldi. Kuzey Irak yönüne yapılan atışlar yaklaşık 30 dakika sürdü. Aralıklarla süren atışların, sınırda alınan bir görüntü üzerine yapıldığı bildirildi.

SINIRDA UÇAK HAREKETLİLİĞİ

Hakkari'de akşam saatlerinde Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında kalkan helikopterlerin sınır boylarına doğru hareketliliği devam ederken Hakkari ve Çukurca ilçesi semalarından büyük bir gürültüyle geçen iki savaş uçağınınsa Kuzey Irak'a yöneldiği görüldü.

MAYIN DAVASINA YENİ BİLİRKİŞİ

Bu arada Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu 7 askerin şehit olmasıyla ilgili davanın görülmesine Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi'nde devam edildi.

Mahkemeye gelen yeni bilgiler ışığında dava için en az yarbay seviyesinde bölgede görev yapan veya yapmış 4 subayın da bilirkişi olarak görevlendirilmesine karar verildi. Sanık Tuğgeneral Zeki Es, mayın döşenmesini yasaklayan Ottowa Sözleşmesi gereği, 2. Ordu Komutanlığı'nın kış tatbikat emirlerinde 'mayın' ibaresinin geçmediğini iddia etti.

Duruşmaya, patlamada hayatını kaybeden şehit er Deniz Demirci'nin babası Halil Demirci ile sanık Tuğgeneral Zeki Es katıldı. Demirci, sanıkların mayın patlaması olayının PKK tarafından sahiplenildiğini söylediğini hatırlatarak internetteki ses kaydının Es'e ait olduğunu ileri sürdü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sınırdan Yoğun Silah Sesleri Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement