Şırnak Şehit Korucular Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Şırnak Şehit Korucular Toprağa Verildi

Şehit korucular toprağa verildiSilopi ilçesi Çalışkan beldesi kırsalında devam eden operasyonda arama tarama faaliyeti sırasında PKK'lı teröristler tarafından döşenen mayının infilak etmesi sonucu şehit olan güvenlik korucuları Süleyman Tosun ve Halil Yelboğa, düzenlenen törenle,...

26.09.2018 21:31

Şehit korucular toprağa verildi

Silopi ilçesi Çalışkan beldesi kırsalında devam eden operasyonda arama tarama faaliyeti sırasında PKK'lı teröristler tarafından döşenen mayının infilak etmesi sonucu şehit olan güvenlik korucuları Süleyman Tosun ve Halil Yelboğa, düzenlenen törenle, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şırnak Piyade Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen uğurlama törenin ardından şehit güvenlik korucuları Süleyman Tosun ve Halil Yerboğa'nın naaşları helikopterle Çalışkan Hudut Tabur Komutanlığına getirildi. Burada şehitler için askeri törenin yapıldı. Cenaze defin merasimine Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Silopi Kaymakamı Sezer Işıktaş, Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Alper Sır, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, İlçe Jandarma Komutanı Cem Yalçın katıldı.

Törende Silopi İlçe Müftüsü Hüseyin Elçi, kısa bir konuşma yaparak dua etti. Ardından şehit naaşları, ambulanslar ile Çalışkan belde mezarlığına getirildi. Cenaze namazı kılınan şehit korucular, törenle toprağa verildi. Şehitlerin mezarına toprak dökülürken, askeri maganda saygı atışı yaptı.

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, şehitlerin tabutlarına bağlı bayrakları, şehit güvenlik korucuları Süleyman Tosun ve Halil Yerboğa'nın çocuklarına verdi.

Şehit koruc Süleyman Tosun'un ağabeyi ve Çalışkan Belde Belediye Başkanı Nadir Tosun, gözyaşları arasında şehit kanlarının yerde kalmayacağını belirterek, "Yüz şehit versek dahi vazgeçmeyeceğiz. Baş koymuşuz. Kimse gülmesin, keyfi gelmesin. İntikamın 5 katını da alırız" dedi.

Vali Mehmet Aktaş da şehitlerin intikamının teröristlerden ağır bir şekilde alınacağını belirterek, "Gerekirse hepimiz bu uğurda can veririz, şehitlerin intikamını alırız. Asker, polis ve korucunun karşısına çıkamadıkları için böyle kalleşçe tuzaklar kuruyorlar. Bu tuzakları onların başına geçireceğiz inşallah" dedi.

Silopi ilçesi Cudi Dağı Ezmin Tepe Bölgesinde keşif, gözetleme, pusu amacıyla icra edilen operasyon esnasında PKK'lı teröristlerin yola tuzakladıkları patlayıcının infilak ettirmesi sonucunda güvenlik korucuları Süleyman Tosun ve Halil Yerboğa şehit düşmüştü.

Şırnak Şehit Korucular Toprağa Verildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak Şehit Korucular Toprağa Verildi - Son Dakika


Advertisement