Şırnak'ta 373 PKK'lı Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta 373 PKK'lı Etkisiz Hale Getirildi

Şırnak\'ta 373 PKK\'lı Etkisiz Hale Getirildi

Şırnak'ta sokağa çıkma yasağının başladığı 14 Mart'ttan itibaren güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyonlarda bugüne kadar 373 PKK'lının etkisiz hale getirildi.

16.05.2016 12:59

Şırnak'ta sokağa çıkma yasağının başladığı 14 Mart'ttan itibaren güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyonlarda bugüne kadar 373 PKK'lının etkisiz hale getirildi. Şırnak'ta kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kapatılması, tuzaklanan el yapımı patlayıcıların imha edilmesi ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 14 Mart'ta başlatılan sokağa çıkma yasağı kapsamında jandarma ve polis özel harekat ekiplerinin müşterek düzenlediği Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifçi Operasyonu 63'ncü gününde devam ediyor. Yüzde 87'si PKK'lılardan temizlenen kentte, zaman zaman güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak temas yaşanıyor. Cumhuriyet, Dicle, İsmetpaşa, Gazipaşa ve Yeşilyurt mahallelerinin PKK'lılardan arındırılmasından sonra çatışmalar Bahçelievler ile Yeni Mahalle'de yoğunlaştı. PKK'lılara sık sık teslim ol çağrısında bulunan güvenlik güçleri, sadece kent merkezinde değil, PKK'lıların kaçabileceği ya da şehre girebileceği noktalarda da yoğun güvenlik önlemleri alıyor.

Öte yandan PKK'lılardan arındırılan bölgelerde bulunan yüksek binalara dev Türk bayrakları asılmaya başlandı. 63 gündür devam eden operasyonlarda 373 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, 958 el yapımı patlayıcı ise imha edildiği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta 373 PKK'lı Etkisiz Hale Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement