Şırnak Üniversitesi'nde Nevruz Halayı - Son Dakika
Güncel

Şırnak Üniversitesi'nde Nevruz Halayı

Şırnak Üniversitesi\'nde Nevruz Halayı

Şırnak Üniversitesi Rektörlüğü Tarafından Düzenlenen Resmi Nevruz Bayramı Kutlamalarında, Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz, Öğrencilerle Birlikte Yakılan Ateş Çevresinde Halay Çekti.

21.03.2011 16:31

ŞIRNAK Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen resmi Nevruz Bayramı kutlamalarında, Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz, öğrencilerle birlikte yakılan ateş çevresinde halay çekti.

Şırnak Üniversitesi bahçesinde düzenlenen kutlama programına Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ali Akmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Dorum ve Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz bazı öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlikte Şırnak Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Murat Yıldız, Nevruz bayramı ile ilgili bir konuşma yaptı. Nevruzun bahar bayramı olarak bir çok halk tarafından kutlandığını belirten Yıldız, "Birçok ulus bu bayramı millileştirmekte ve bunun için kendi mitolojisinden örnekler sunmaktadır. Buna göre, Türkler de Ergenekon'dan çıkış, İran'da Cemşit'in tahta geçişi veya Kava'nın Dahhak'ı öldürmesi gibi bir çok efsanevi hikayelere dayatılmış olsa da zirai kültüre sahip olan, tarım ve hayvancılık ile uğraşan halkların, baharın gelmesi ile beraber kışın sert ve dondurucu soğuklarının geçmesiyle birlikte evlerinden yaylalara çıkmaya başladığı, tekrar toprakla, doğayla buluştuğu gün olarak kutlanması, daha büyük bir önem arz etmektedir" dedi.

Daha sonra Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ali Akmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Dorum ve Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz, alanda kurulan Nevruz ateşini yaktı. Rektör Akmaz bu sırada yaptığı konuşmada Nevruz'un güzellikler getirmesini dileyerek bundan sonra da üniversite olarak Nevruz'u farklı etkinliklerle kutlayacaklarını söyledi. Üniversite öğrencileri ise bu Kürtçe olarak, "Biji Nevruz (Yaşasın Nevruz)" şeklinde sloğan attı.

Ateşin yakılmasından sonra Rektör Akmaz, Kürtçe şarkılar eşliğinde öğrencilerle birlikte Nevruz ateşi çevresinde halay çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak Üniversitesi'nde Nevruz Halayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement