Şivan ve İbo 'Megri' (Ağlama) dedi Emine Erdoğan Ağladı - Son Dakika
Güncel

Şivan ve İbo 'Megri' (Ağlama) dedi Emine Erdoğan Ağladı

Diyarbakır'daki toplu açılış törenine katılan Şivan Perver ve İbrahim Tatlıses, 'megri' (Ağlama) dedi ama Emine Erdoğan yinede ağladı.

16.11.2013 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Erdoğan'ın daveti üzerine Diyarbakır'a 37 yıl aradan sonra gelen Şivan Perver ile İbrahim Tatlıses beklenen düetleri yerine Başbakan'a övgüler yağdırdı.

İki dev sanatçı Perver ve Tatlıses'ten herkes şarkı söylemesini beklerken, onlar barış mesajları vermeyi tercih etti. Başbakan Erdoğan'a övgüler düzen Şivan Perver ve İbrahim Tatlıses Türkiye'de barışın mimarı olarak Başbakan Erdoğan'ı gösterdi.

"BAŞBAKAN BÜYÜK BİR MAYAYI TEMİZ SÜTE KATTI"

Türkçe ve Kürtçe konuşan Şivan Perver, Türkiye'den ayrıldığında genç olduğunu ancak ihtiyar olarak geri döndüğünü hatırlatarak, "Güzel Diyarbakırımız bu çok güzel bir gündür. Gerçekten tarihe gidecek dostluk kardeşlik sevdanın gideceği bir gün. Tarihi bir gün. Benim için de tarihi bir gün. 38 yıldan sonra ben buradan ayrıldığımda bir delikanlıydım, bir gençtim. Şimdi bir yaşlı adam olarak geri döndüm. Değerli Türkiyemizin Başbakan'ı büyük bir mayayı temiz süte kattı, bugün dostluğun kardeşliği kutluyoruz. Var olsunlar, ellerine sağlık. Her bunun için emek veren, bunun için yüreği çarpan herkese teşekkür ediyoruz. Umarım bütün Türkiye bunu düşünecektir, artık farklılıklar artık yasak edilmeyecek. Biz hep yasaklarla paylaştık. Yasak olduğu için bu ülkeden ayrıldık. Kimileri hapishanede çürüdü, işkence gördü. Kimileri kaçtı bizim gibi, yavaş yavaş... Çok değerli Kürdistan bölgesinin başkanı Barzani de bu konuda olumlu düşünceleriyle yaklaştı ve bu değerli insanları Diyarbakır'da görmek herkes tarafından sevinilecek bir şey. Bu ülke ne tarihler gördü. Neler geçirdi biliyorsunuz. Ve şimdi yeni bir devir. Bu barış devri, demokrasi devridir. Demokrasiye ihtiyacı var bu ülkenin. Dünyaya düşen her insanın özgürce yaşama hakkı vardır. Sayın Başbakan Almanya'da üç sene önce demişti ki, asimilasyon bir insanlık suçudur, bir günahtır. Bu ülkede asimilasyon olmayacak, insanlar dostça yaşayacak"

"ÇOCUĞUMUN ADI BARIŞ OLACAK"

Şİvan perver gibi Türkçe ve Kürtçe konuşan İbrahim Tatlıses ise barışa hizmet edenin, barış için elini taşın altına koyanın başının üzerinde yeri bulunduğunu belirterek, "Devir barış, dostluk ve demokrasi devridir. Barış için kim elini taşın altına koyarsa o benim başımın üstündedir. Biz Şivan kardeşimle buraya ne şöhrete ne şana geldik. Barış için geldik" dedi. Bir çocuk beklediğini kaydeden Tatlıses, çocuğu erkek olması halinde adını Barış koyacağını söyleyerek konuşmasını noktaladı.

"EMİNE ERDOĞAN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI"

İki dev sanatçı konuşmaların ardından vatandaşlarında sabırsızlıkla beklediği düeti yaptı. İkili "Megri" (Ağlama) türküsünü birlikte seslendirdi. Şarkının sözleri 'Ağlama' olmasına rağmen Emine Erdoğan gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Engin ÖZTÜRK

Şivan ve İbo \'Megri\' (Ağlama) dedi Emine Erdoğan Ağladı
Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Şivan ve İbo 'Megri' (Ağlama) dedi Emine Erdoğan Ağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement