Sivas - Belediye' Den 8 Mart' A Özel Toplu Nikah - Son Dakika
Güncel

Sivas - Belediye' Den 8 Mart' A Özel Toplu Nikah

Sivas - Belediye\' Den 8 Mart\' A Özel Toplu Nikah

Sivas Belediyesi Bugüne Kadar Çeşitli Nedenlerle Nikah Yaptıramamış Olan 23 Çift İçin Toplu Nikah Töreni Düzenledi. Bazı Çiftler Nikah Törenine Çocuklarıyla Birlikte Geldi.

08.03.2011 17:51

SİVAS Belediyesi bugüne kadar çeşitli nedenlerle nikah yaptıramamış olan 23 çift için toplu nikah töreni düzenledi. Bazı çiftler nikah törenine çocuklarıyla birlikte geldi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Sivas Belediyesi, çeşitli nedenlerle resmi nikahı bulunmayan 23 ailenin nikahını kıydı. Bugüne kadar resmi nikah yaptırmayan çiftlerin evrak masrafları da belediye tarafından karşılandı. Nikah törenleri öncesinde belediye konservatuarı halk oyunları kız ekibi halay gösterisi sundu. Belediye Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen törende temsili olarak 2 çiftin resmi nikahı Belediye Başkanı Doğan Ürgüp tarafından kıyıldı. Bu organizasyonda amaçlarının resmi nikahları olmayan çiftlerin bu sorununu gidermek olduğunu belirten Ürgüp, "Resmi nikahla kadınların hukuksal ve sosyal haklarını güvence altına almış olduk. Evlenen çiftlere mutluluklar diliyorum." dedi. Törene katılan çiftlerden 3 kadına ise temsili olarak gelinlik giydirildi. Temsili olarak 2 geline ise kına yakıldı. Resmi nikahı olmayan ve imam nikahıyla evlilik yapan çiftler törene çocukları ile birlikte katıldı. Törene kucaklarındaki 2,5 yaşındaki çocukları Tuana Rana Aslan ile katılan Miktat Aslan(39) ve Fatma Bulut (32) çiftinin 19 yıldır birlikte imam nikahlı yaşadıkları ve 4 çocukları bulunduğu öğrenildi. Çiftin nikah şahitliğini Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi ile Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı yaptı. 19 yıllık çifte evlilik cüzdanlarını Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi verirken, 2,5 yaşındaki kız çocuklarına Başkan Ürgüp ile birlikte çeyrek altın taktı. Çiftler kendilerine bu imkanı tanıyan belediyeye teşekkür etti. Nikah töreni sonrasında çiftler sahnede müzik eşliğinde eğlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas - Belediye' Den 8 Mart' A Özel Toplu Nikah - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement