Sivas Sağlık Müdürü Kaya: Gereksiz Çağrılar Personel Motivasyonunu Bozuyor - Son Dakika
Güncel

Sivas Sağlık Müdürü Kaya: Gereksiz Çağrılar Personel Motivasyonunu Bozuyor

Sivas Sağlık Müdürü Kaya: Gereksiz Çağrılar Personel Motivasyonunu Bozuyor

Sivas İl Sağlık Müdürü Adil Kaya, ilde görev yapan 112 ekiplerinin en kısa sürede hastaya ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, "Canı sıkılan 112 çağrı merkezini arıyor, personelin motivasyonunu bozuyor.

16.03.2016 14:13

Sivas İl Sağlık Müdürü Adil Kaya, ilde görev yapan 112 ekiplerinin en kısa sürede hastaya ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, "Canı sıkılan 112 çağrı merkezini arıyor, personelin motivasyonunu bozuyor. Oysa biz hastalara ulaşmada saniyelerle yarışıyoruz" dedi. Sivas Sağlık Müdürü Adil Kaya, kurum yemekhanesinde basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. Toplantıya Kaya'nın yanı sıra Sivas 112 koordinasyon sorumlusu Rüstem Hasbek, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve kentte görev yapan basın mensupları katıldı. Toplantıda Kaya, İl Sağlık Müdürlüğü'nün 2015 yılı yatırımları ve 2016 yılında yapılacak faaliyetler hakkında basın mensuplarına sunum gerçekleştirdi.

"HASTAYA ULAŞMAKTA SANİYELERLE YARIŞIYORUZ"

Toplantıda Sivas'ta sağlık alanında vatandaşa hizmette saniyelerle yarıştıklarını söyleyen Kaya, acil hizmetlerin gereksiz meşgul edilmesinin önlenmesine dikkat çekerek, "112'ye gelen çağrıların hepsinin analizi yapılıyor. İstasyonlarımızda 24 saat ekibimiz var hem çağrıyı alanlar hemde çağrının analizini yapanlar var. 3 hekimimiz 24 saat orada nöbet tutuyorlar. Biz bu coğrafyada hastalara en kısa sürede ulaşıp temel hedefimiz doğru müdahaleleri yapıp hastaneye nakil etmektir. Bunun için 112 istasyonlarımızı ve ambulanslarımızı coğrafyamıza göre planladık. İlk çağrı geldikten sonra zamanlarımızı ölçüyoruz, kayıt altına alıyoruz. Hem konuşmaları, hem görüntüleri hemde hareketleri kayıt altına alıyoruz. Bizim istasyondaki ekiplerimiz acil çağrı gelince 60 saniye içerisinde istasyondan hareket etmek zorundadır. Hareket ettikten sonra il merkezindeki hastaya 10 dakika içerisinde ulaşmak zorundadır. Köylerden gelen acil çağrılara ise ekiplerimiz yarım saat içerisinde ulaşmak zorundadır. Türkiye geneline baktığımız zaman istasyon sayımız ve ambulans sayımız açısından sıkıntımız yok. Türkiye geneline göre göre iyiyiz. İl merkezinde acil çağrıyı aldıktan sonra 10 dakika içerisinde hastaya ulaşma oranımız yüzde 97 civarındadır. Köylerde ise yüzde 73 iken bünyemize kattığımız yeni ambulanslarla bu oranı daha da yukarılara çekme çabasındayız" dedi.

Acil Çağrı Merkezi 112'ye gelen gereksiz çağrıların personelin motivasyonunu da bozduğunu söyleyen Kaya, "Acil çağrı merkezlerimizde bayan personellerimiz de çalışıyor. Telefon sapıkları ve canı sıkılan 112 çağrı merkezini arıyor. Biz hastalarımıza ulaşma konusunda saniyelerle yarışıyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Sağlık Müdürü Kaya: Gereksiz Çağrılar Personel Motivasyonunu Bozuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement