Sivas'ta Akarsu ve Göletler Buz Tuttu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sivas'ta Akarsu ve Göletler Buz Tuttu

Sivas\'ta Akarsu ve Göletler Buz Tuttu
16.12.2015 15:08

Sivas'ta akarsu ve göletler buz tuttu SİVAS'ta yaklaşık 10 gündür etkili olan soğuk hava nedeniyle, Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak'ın bir kısmı buz tuttu.

Sivas'ta akarsu ve göletler buz tuttu

SİVAS'ta yaklaşık 10 gündür etkili olan soğuk hava nedeniyle, Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak'ın bir kısmı buz tuttu. Bazı göller ve şelaleler ise dondu.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 7 dereceye kadar düştüğü Sivas'ta, Kızılırmak'ın kent merkezinde geçen bölümü kısmen buz tuttu. Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan Serpincik Göleti'nin yüzeyi ise tamamen buz tuttu. Gölde yaşayan kaz ve ördeklerin buz üzerinde yürüdüğü görüldü. Öte yandan Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı'nda bulunan yapay şelalenin de bir bölümü buz tuttu. Piknik alanındaki ağaçlara düşen kırağı ise ortaya kartpostallık görüntüler çıktı. Meteoroloji verilerine göre soğuk havanın önümüzdeki günlerde de etkisini sürdüreceğini öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Akarsu ve Göletler Buz Tuttu - Son Dakika


Advertisement