Sivas'ta Fetö Soruşturmasında 92 Tutuklama - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Fetö Soruşturmasında 92 Tutuklama

Sivas\'ta Fetö Soruşturmasında 92 Tutuklama

Sivas'ta FETÖ soruşturmasında 92 tutuklamaSİVAS Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında şu ana kadar 92 kişinin tutuklandığını söyledi.

12.08.2016 11:34

Sivas'ta FETÖ soruşturmasında 92 tutuklama

SİVAS Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında şu ana kadar 92 kişinin tutuklandığını söyledi.

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar hakkında bilgi verdi. Herhangi bir mağduriyete sebebiyet vermemek için soruşturmaların titizlikle devam ettiğini belirten İrcal, Sivas Adliyesi'nde şimdiye kadar 37 hakim ve savcının tutuklandığını belirterek, "15 Temmuz darbe girişimi milletimizin feraseti nedeni ile akamete uğraması, başarısızlığa uğraması neticesinde tabi devletimiz bazı tedbirler almak zorunda. İlk önce kendini, daha sonrada sorumlu olduğu milletini korumak zorunda soruşturmalarda bu kapsamda yürütülüyor. İnce eleyip sık dokuyoruz. Bu nedenle deliller bulmakta ve bunların suçlarını delillendirmek de çok titiz çalışma gerektiriyor. Bu kapsamda yürüttüğümüz soruşturmalarda şu ana kadar adliyemizden 37 hakim ve savcı tutuklandı, bunların 7'si hakkında adli kontrol verildi, 3'te yakalamalı olarak firari hakim ve savcımız var. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) son aldığı karar gereğince de 8 hakim ve savcı açığa alındı. Bunların gözaltı işlemleri yapıldı. Arama, el koyma ve diğer işlemleri devam ediyor" dedi.

"FETÖ'DEN 10 KİŞİ FİRAR"

FETÖ soruşturmaları kapsamında hakim ve savcılar ile aralarında askerlerin de bulunduğu tutuklu sayısının 92 olduğunu belirten İrcal, "Soruşturmalar tabi sırf hakim savcı yönünde devam etmiyor. Asker ayağı var, diğer kurumlardaki kamu görevlileri ayağı var, sivil vatandaş ayağı var. Bu kapsamda da tutuklamalar yapıldı. Tutukluların dışında 46'da adli kontrol kararımız var. 10 tane de yakalamalı olarak da aranan şahsımız var. 20'de gözaltında şüpheli var, ama bu rakamlar günlük olarak değişiyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Fetö Soruşturmasında 92 Tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement