Sivas'ta Şehit Aileleri Yararına Kermes - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Şehit Aileleri Yararına Kermes

Sivas\'ta Şehit Aileleri Yararına Kermes

Sivas'ta Namık Kemal İlkokulu öğrencileri ve okul aile birliği, şehit aileleri yararına kermes düzenledi.

22.03.2016 13:55

Sivas'ta Namık Kemal İlkokulu öğrencileri ve okul aile birliği, şehit aileleri yararına kermes düzenledi.

Namık Kemal İlkokulu bahçesindeki kermesin açılışına Sivas Valisi Alim Barut'un eşi Miyase Barut, Sivas Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, okul yöneticileri, öğretmenler, şehit aileleri, öğrenci velileri ve çok sayıda kişi katıldı. Namık Kemal İlkokulu Müdürü Ömer Çıtır, şöyle dedi:

"Bu etkinliği yapmamızın gayesi şehit ailelerimizi velilerimizle tanıştırıp, onların üzüntülerini, kederlerini ortak paylaşarak yanlarında olduklarımızı ve birliğimizi beraberliğimizi devam ettirmektir."

Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal ise son zamanlarda yaşanan terör olaylarına değinerek, şöyle devam etti:

" Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıldönümü ve şehitlerimizi anma gününde görüyoruz ki 101 yıl öncesinde kalan, hezimet ve kuyruk acıları halen bitmemiştir. Bu ülkeler 101 yıl öncesinde geçemedikleri Çanakkale'yi, bugün taşeron olarak kullandıkları PKK terör örgütünün üzerinden ve kendi aralarında güç birliği yaparak ülkemizi bölmek ve parçalamak istemektedirler. Buna Allah'ın izniyle hiç kimsenin gücü ve kudreti yetmeyecektir."

Hızal, ayrıca şehit aileleri yararına düzenlenen kermeste emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Namık Kemal İlkokulu 3 ve 4'üncü sınıf öğrencileri Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı Çanakkale Şiiri'ni okudu. Tören sonrası protokol ve katılımcılar açılan kermeste masaları tek tek dolaşarak beğendikleri ürünleri satın aldı.

- Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Şehit Aileleri Yararına Kermes - Son Dakika


Advertisement