Sivaslı Ermeni Vatandaştan Birlik Ve Beraberlik Çağrısı… - Son Dakika
Güncel

Sivaslı Ermeni Vatandaştan Birlik Ve Beraberlik Çağrısı…


Sivaslı Ermeni Vatandaştan Birlik Ve Beraberlik Çağrısı…

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün Geçmiş Dönemlerde Arjantin Gezisi Esnasında Tanıştığı Ermeni Asıllı Nazarat, Sivas'a Geldi.

28.07.2010 16:20  Güncelleme: 16:21

Aslen Sivaslı olan ve 2 yaşındayken ailesi ile birlikte memleketinden ayrılan Ermeni asıllı vatandaş, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü makamında ziyaret etti.Sivas ve Türkiye'ye son derece bağlı olduğunu vurgulayan Ermeni asıllı Nazarat, yıllar sonra geldiği memleketinde özlem giderdi.

Şuanda Arjantin'de ikamet eden Ermeni vatandaşı, ziyaret esnasında Türkiye ve Sivas'a olan özlemini dile getirdi. Nazarat, "Sivas benim doğduğum yer. Çocukluğumun geçtiği yer. Küçük yaşlarda Bezirci Mahallesinde oturmuştuk. Sivas ve Türkiye'de çok değerli dostlarımız var.

Dünya'da Allah bir tane. İnsan olarak insanları sevmemiz lazım. Bir insan dünyanın neresinde giderse gitsin, eğer insan ise ne insanlığını unutur ne de memleketini unutur. Evvelden Sivas'a gelmek çok büyük marifetti. İstanbul'a gitmek çok zordu. Dünya çok değişti" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise, geçmiş dönemde Arjantin gezisi esnasında tanıştığı Ermeni asıllı Nazarat'ın ziyareti sebebiyle memnuniyetini belirtti. Başkan Ürgüp, 5 günlük Arjantin gezisi esnasında Nazarat ile 20 dakikalık kamera çekimi yaptığını belirterek, bu kayıtların kendisinde bulunduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, "Kendisi hakikaten Sivas'a ve Türkiye'ye son derece bağlı bir Ermeni vatandaşımızdır. Kendilerini bizden farklı görmüyorlar. Birlik ve beraberlik mesajları veriyorlar. Yurt dışına çok sayıda Ermeni vatandaşımız gitmiştir. Ülkemize ve Sivas'a olan bağlılıklarını çok net bir şekilde ortaya koymuşlardır." dedi.

Arjantin'e Belediye Başkanlığı adaylığı sürecinden önce bir gezi düzenlediğini hatırlatan Başkan Ürgüp, Ermeni vatandaşı Nazarat ile her ay telefonla görüştüklerini ifade etti.

Ziyaret esnasında, Ermeni vatandaşı Nazarat, kendisine ait gümüş sigara tablasını Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e hediye etti. Misafiri ile bir arada olmaktan dolayı memnuniyetini belirten Başkan Ürgüp, nazik davranış sebebiyle teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sivaslı Ermeni Vatandaştan Birlik Ve Beraberlik Çağrısı… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement