DÜ'de Siyasal İletişim Demokrasi ve Yeni Süreçler Sempozyumu - Son Dakika
Güncel

DÜ'de Siyasal İletişim Demokrasi ve Yeni Süreçler Sempozyumu

DÜ\'de Siyasal İletişim Demokrasi ve Yeni Süreçler Sempozyumu

Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi ve DÜ Sosyal Araştırmalar Merkezince düzenlenen Siyasal İletişim Demokrasi ve Yeni Süreçler sempozyumu başladı.

21.11.2013 21:06  Güncelleme: 21:32

Haliç Üniversitesi İşletme Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Özsoy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinin ardından Diyarbakır'da fevkalade pozitif bir iklim gördüğünü, herkesi çok rahatlamış ve çok umutlu bulduğunu belirtti.

Dicle Üniversitesi (DÜ) İletişim Fakültesi ve DÜ Sosyal Araştırmalar Merkezince düzenlenen "Siyasal İletişim Demokrasi ve Yeni Süreçler" sempozyumu başladı.

Prof. Dr. Özsoy, DÜ Kongre Merkezinde 30 üniversiteden 92 akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilen sempozyumdaki sunumunun ardından AA muhabirine Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretini değerlendirdi.

Türkiye'nin çok iyi noktalara gittiğini belirten Özsoy, "Diyarbakır'da fevkalade pozitif bir iklim gördüm. Herkes çok rahatlamış, çok umutlu hale gelmiş. Diyarbakır'daki bu hoş havayı bütün Türkiye hissetse diye arzu ediyorum" dedi.

Kendisinin de iknaya ihtiyacı olduğunu ifade eden Özsoy, "Bilim adamıyım ama aynı zamanda vatandaşım. Ben buraya geldim, gördüm, ikna oldum. Hoş bir iklim, insanlar umutla dolmuş. Bu umut yanlış şeylere çekilmesin bu umut İstanbul ile Diyarbakır'ın kucaklaşma umududur" diye konuştu.

Türkiye'nin en temel problemlerinden birinin var olan şeyleri yokmuş gibi saymaktan kaynaklandığını belirten Özsoy, "Bir insanın anadilini konuşamaması gibi bir problemi insan rüyasında görse kabus gibi olur. Böyle bir şey olabilir mi? Sanatçı Ahmet Kaya'ya yapılan bir utanç vesikasıdır. Böyle bir şey olabilir mi? Bu ne kadar algılar bağlamında ötekileştirildiğimizin hatta düşmanlaştırıldığımızın basit göstergelerinden bir tanesidir" değerlendirmesinde bulundu.

Sempozyuma katılan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay da açılışta yaptığı konuşmada, Diyarbakır basınının bölgede oluşan huzur ve hoşgörü ortamını yerleştirecek fikirlere sahip olduğunu söyledi.

İki gün sürecek sempozyumun bugünkü oturumunda Prof. Dr. Aysel Aziz, Prof. Dr. Oya Tokgöz, Prof. Dr. Cengiz Anık sunumlarını yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DÜ'de Siyasal İletişim Demokrasi ve Yeni Süreçler Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement