Software AG, Savunmada Bilişim Konferansı'nda Yer Aldı - Son Dakika
Güncel

Software AG, Savunmada Bilişim Konferansı'nda Yer Aldı

Software AG, Savunmada Bilişim Konferansı\'nda Yer Aldı

SSM'nin ev sahipliğinde ve Interpromedya organizasyonunda gerçekleştirilen "Savunmada Bilişim Konferansı"na katıldı.

08.02.2012 22:51

Software AG, 7 Şubat Salı günü Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM)'nin ev sahipliğinde ve Interpromedya organizasyonunda gerçekleştirilen "Savunmada Bilişim Konferansı"na katıldı. Havelsan'ın ana sponsor olarak yer aldığı etkinlikte açılış konuşmasını yapan Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, bilişim sektörü ile işbirliğine çok önem verdiklerini ve savunma sektörünün bilişimin kullanılması anlamında stratejik bir sektör olduğunu belirtti. Ayrıca, Bayar, bu sektörde yazılım yeteneklerinin daha da yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.

SSM'nin yayınlanmak üzere olan 2012-2016 Stratejik Planı'nda, dikey uzmanlığı ve teknolojik üstünlüğü işaret eden savunma sektörü ekosistemindeki derinlik temasına vurgu yapıldı. Savunmada teknoloji alanında Türkiye'de yapılan her türlü çalışmanın dünyadaki eşdeğerinden daha üstün olması gerektiğini, bunun önümüzdeki 5 yıllık dönemde hedeflendiği üzerinde duruldu.

Etkinlik, Havelsan'ın "Ağ Destekli Yetenek", Aselsan'ın "Taktik Ağ Çözümleri", STM'nin "Kurumsal Mimari" ve Software AG'nin "Kurumsal Dönüşüm Projeleri" başlıklı sunumlarıyla devam etti. Software AG Savunma Sanayi Lideri Çağlayan Karapınar, sunumunda, konferansın önemli konu başlıklarından olan "Süreç Odaklı Yaklaşım" ile ilgili görüş ve önerilerini katılımcılarla paylaştı.

Software AG'nin ulusal ve global ölçekte Aselsan, Boeing, Lockheed Martin, Agusta Westland'ın yanı sıra İtalya, Singapur ile Amerikan Savunma Bakanlıkları ve Alman ile Hollanda Silahlı Kuvvetleri gibi kurumlarla gerçekleştirdiği projelerinden örnekler paylaşan Çağlayan Karapınar, ulusal savunma sanayi kuruluşlarımızın Ağ Destekli Yetenek, Anayurt Güvenliği ve Kurumsal Dönüşüm projelerinde Servis Odaklı ve Kurumsal Mimari altyapıları sunarak, Türkiye 2023 vizyonu hedeflerine hızlı, maliyet etkin ve verimli bir şekilde ulaşılmasını sağlıyor olmaktan gurur duyacaklarını vurguladı.

Aselsan ve Netaş'ın da etkinlik sponsoru olarak katıldığı konferansta, ana konuları "Siber Güvenlik" ve "Savunma Sektöründe Bilişimin Önemi" olan zengin içerikli iki panel gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Software AG, Savunmada Bilişim Konferansı'nda Yer Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement