Sokak Hayvanları Yararına Konser - Son Dakika
Güncel

Sokak Hayvanları Yararına Konser

Sokak Hayvanları Yararına Konser

Fredi Saatler, Avustralya yerlileri Aborjinler'den çalmasını öğrendiği üflemeli milli çalgıları 'didgeridoo' ile sokak hayvanları yararına düzenlenen etkinlikte konser verdi.

15.10.2011 12:14

Almanya'dan tatil için Muğla'nın Ortaca İlçesi'ne bağlı Dalyan Beldesi'ne gelen Fredi Saatler, 10 yıl önce yaşamlarını yerinde görmek amacıyla gittiği Avustralya yerlileri Aborjinler'den çalmasını öğrendiği üflemeli milli çalgıları 'didgeridoo' ile sokak hayvanları yararına düzenlenen etkinlikte konser verdi.

Avustralya yerlileri Aborjinler'in yaşam biçimlerini çok merak ettiği için onlarla bir süre yaşayan ve en ilkel müzik aletlerinden, üflemeli 'didgeridoo'yu ilk kez gördüğünü anlatan Fredi Saatler, "Aborjinler'den bana didgeridoo'yu çalmasını öğretmelerini istedim. Zor da olsa öğrendim. Özel bir teknikle çalınıyor. Nefesin hiç kesilmemesi lazım. Burundan alınan nefesi aralıksız ağızdan üflemek gerekiyor" dedi.

Fredi Saatler'in, bir çay bahçesinde sokak hayvanları yararına düzenlenen etkinlikte didgeridoo'syla verdiği konser merak ve ilgiyle dinlendi.

- Muğla/ Ortaca

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sokak Hayvanları Yararına Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement