Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Güncel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

Madencilerin hayatını kaybetmesi dolayısıyla Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği'nde de bayraklar yarıya indirildi Büyükelçi Coşkun: "Azerbaycanlı devlet yetkilileri ve vatandaşlar, mesaj ve telefonlarıyla bize güç ve destek verdi.

14.05.2014 15:34

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağındaki facianın ardından ilan edilen üç günlük milli yas nedeniyle Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği'nde bayraklar yarıya indirildi.

Büyükelçilikte ayrıca taziye defteri de açıldı.

Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kazada hayatını kaybeden madencilerin aile ve yakınlarına başsağlığı dilerken, yaralı madencilere de acil şifalar temennisinde bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti için çok hüzünlü bir gün olduğunu ifade eden Coşkun, yurt dışındaki vatandaşlar olarak bu acıyı derinden hissettiklerini söyledi. Coşkun şöyle devam etti:

"Kaza, ortaya çıktığı andan itibaren Azerbaycanlı devlet yetkilileri ve vatandaşlar, mesaj ve telefonlarıyla bize güç ve destek verdi. Telefonda gözyaşlarına hakim olamayan Azerbaycanlı kardeşlerimiz oldu. Bakü Büyükelçiliği, Nahçıvan ve Gence başkonsolosluklarımızda bayraklar yarıya indirildi. Büyükelçilik'te de taziye defteri açtık.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de, Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı göndererek desteklerini ifade etti. Kendisine şükranlarımı sunuyorum." - Bakü

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement