Somali Şehidi Sinan Yılmaz'ın Cenazesi Bugün! - Son Dakika
Güncel

Somali Şehidi Sinan Yılmaz'ın Cenazesi Bugün!

Somali Şehidi Sinan Yılmaz\'ın Cenazesi Bugün!

Somali'de Türk Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıda şehit düşen Sinan Yılmaz'ın, bugün defnedilmesi bekleniyor.

29.07.2013 10:04  Güncelleme: 10:53

Somali'de Türk Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıda şehit düşen Sinan Yılmaz'ın bir ay önce Amasya'dan, ekonomik olarak rahatlamak için kendi isteğiyle Somali'ye geçici görevle gittiği ortaya çıktı. Emeklilik dönemi için memleketinde ev yaptıran şehit polisin, bu evin karşısındaki mezarlıkta defnedilmesi bekleniyor.

3 ÇOCUĞU VARDI

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk büyükelçiliğine yapılan saldırıda şehit olan Özel Harekât polisi 42 yaşındaki Sinan Yılmaz'ın ölüm haberini alan ailesi, yasa boğuldu. 19 yıllık polis memuru Yılmaz'ın 16 yaşında Berk, 14 yaşında Mert ve 4 yaşında Melek Nur adında 3 çocuğu vardı. Yılmaz'ın bir yıl önce büyük oğlu Berk Yılmaz'ın Amasya Alptekin Anadolu Lisesi'ni kazanması nedeniyle Ordu'dan bu ile tayin olduğu belirtildi. Memleketi Tokat'ın Erbaa ilçesine bağlı Çamdibi köyünde emekliliğinde oturmak üzere ev yaptıran ve 11 dönümlük bahçeye ceviz fidanı diken Yılmaz'ın ekonomik olarak biraz rahatlayabilmek için yurt dışı görevi istediği öğrenildi.

Sinan Yılmaz'ın zaman zaman kendisinin de inşaatta çalıştığını söyleyen Muhtar Ahmet Kaya, "Annesinin arsasına kendi çabasıyla ev yaptırdı. Bu eve çok emek verdi. Her şeyiyle yakından ilgilendi. Emekli olduğunda buraya yerleşmeyi düşünüyordu. Evin elektrik ve suyu dışında her şeyi tamamlandı, ama içinde hiç oturmak nasip olmadı. Ev yaptığı için borçları olduğunu söylüyordu." dedi. Yılmaz'ın akrabalarından 62 yaşındaki Cemal Görel ise, "Köye iki ay önce geldiğinde görüşmüştük. Çok iyi niyetli ve köyde sevilen bir çocuktu. Başımız sağ olsun, acı haber hepimizi çok üzdü." diye konuştu.

Amasya Valisi Abdil Celil Öz de Yılmaz'ın evine taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin ailesine baş sağlığı dileyen Vali Öz, "Bu görevler devam ettiği sürece ülkemizde de, dışarıda da şehitlerimiz ve gazilerimiz olacak. Bu memlekete sahip çıkacağız. Hatta dünyadaki bütün Müslümanların, bütün insanların barış, huzur içinde yaşaması için mücadele edeceğiz. Şehidimize ve şehitlerimize tekrar rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Somali Şehidi Sinan Yılmaz'ın Cenazesi Bugün! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement