Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan selefi olan Nurettin Sözen'in Sözlerine Yanıt - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan selefi olan Nurettin Sözen'in Sözlerine Yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB eski Başkanı Nurettin Sözen'in, "Grevi olmayan bir toplumda yaşamaktansa, çöp yığınlarıyla demokrasi içinde yaşamayı yeğlerim diyorum." sözlerine yanıt verdi.

30.12.2018 20:58  Güncelleme: 00:31

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisinden önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Prof. Dr. Nurettin Sözen'in, "Grevi olmayan bir toplumda yaşamaktansa, çöp yığınlarıyla demokrasi içinde, sendikası, toplu sözleşmesi olan, grevi olan bir düzende yaşamayı yeğlerim diyorum." sözlerine, "Biz geldik İstanbul'da çöp kalmadı, grev denilen şeyler de bizim dönemimizde kalktı.Yolsuzluk, yasaklar, yokluk bizim dönemimizde olmadı. Biz İstanbul'u bunlardan kurtardık." sözleriyle yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan selefi olan Nurettin Sözen'in Sözlerine Yanıt
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

ERDOĞAN'DAN SÖZEN'İN AÇIKLAMASINA YANIT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Teşkilat toplantısında konuştu.

İstanbul'un Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Nurettin Sözen, Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi başkanlık döneminde İstanbul için neler yaptıklarını, "5 yıl içerisinde 2 defa yapılmış olan işçi grevinde biriken çöplerdir. Grevi olmayan bir toplumda yaşamaktansa, çöp yığınlarıyla demokrasi içinde, sendikası, toplu sözleşmesi olan, grevi olan bir düzende yaşamayı yeğlerim diyorum." demişti.

Erdoğan, Sözen'in açıklamalarına yanıt vererek,"Sayın Sözen'in açıklaması çok ilgimi çekti İstanbul'un benden önceki CHP'li belediye başkanı, Nurettin Sözen Ümraniye çöplüğünün patlamasıyla ilgili dikkat çekici değerlendirme yaptı, çok üzüldüm. Biz geldik İstanbul'da çöp kaldı mı? Bizimle birlikte grev denilen olaylar ortadan kalktı" dedi.

AK PARTİ TEŞKİLATINA "METAL YORGUNLUĞU" UYARISI

Erdoğan, "Metal yorgunluğunun işaretini, 7 Haziran seçimlerinde de almıştık. Hemen gerekenleri yaptık ve partimizi, önce 1 Kasım'daki ardından 16 Nisan'daki ve 24 Haziran'daki neticelere elhamdülillah ulaştırdık, kavuşturduk. Türk siyasi hayatının en uzun süre iktidarda kalma vasfımızı işte bu samimi yaklaşımımıza borçluyuz. 2019 seçimleri öncesinde de her ilçede, her ilde, her teşkilatımızda, her belediyemizde aynısını yapacağız. Kendimizi milletimizin terazisine çekecek, eksiğimizi, fazlamızı görüp ona göre yola devam edeceğiz. AK Parti'nin siyaset anlayışı da siyaset yolu da budur. Aksini düşünenin de aksi yönde davrananın da bu kutlu çatı altında yeri yoktur. Siyaseti vesayetin, darbecilerin, elitlerin elinden kurtarıp, halka hizmet vasıtası haline getirmek için çok çalıştık, çok mücadele ettik. Bunca emeğin, bunca fedakarlığın neticesi olan AK Parti'nin geldiği yeri tehlikeye atmaya kimsenin hakkı yoktur, haddine de değildir. Mademki biz Türkiye'yiz, mademki biz milletin bizatihi kendisiyiz, mademki biz kalbini bize yöneltmiş milyonlarca kardeşimizin umuduyuz, öyleyse bu vasfımıza uygun şekilde davranmalı, çalışmalı, hizmet etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'dan selefi olan Nurettin Sözen\'in Sözlerine Yanıt

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan selefi olan Nurettin Sözen'in Sözlerine Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement