Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, sözde Ermeni soykırım iddialarının 100. yılı dolayısıyla Ermenistan hükümetinin, devlet arşivindeki bilgileri uluslararası kamuoyuyla paylaşması gerektiğini söyledi.
Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Gülbey, Ermeni yetkililerin sürekli soykırım iddialarını gündeme getirdiğini ancak somut bir kanıt ortaya koyamadığını anlattı.
Buna rağmen Türkiye'ye karşı kara propaganda yapıldığına işaret eden Gülbey, "2015 yılı, Ermeni lobisi ve devlet yetkilileri için iddialarını ispatlamak adına önemli bir dönemdir. Avrupa, ABD ve Rusya'yı dinlerini kullanarak ikna ve yanıltmak yerine devlet arşivlerini tarihçilerin araştırmalarına açmaları daha doğru olur" dedi.
Gülbey, her yıl tartışılan soykırım iddialarının ancak devlet arşivlerinin açılmasıyla aydınlatılabileceğini savundu.
"Ermeniler korku veya kabullenmedikleri gerçeklerle mutlaka yüzleşmeliler" diyen Gülbey, şunları kaydetti:
"Sözde Ermeni soykırımını bahane ederek Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalışan yabancı devletler, bu alışkanlıklarından vazgeçip kamuoyunu doğru şekilde bilgilendirmeyi seçmeliler. Bu iddiaları ortaya atarak genç nesilleri zehirlemek çok yanlıştır. Bu zehirli tohumlar, büyüdükçe herkese zarar verir. Bu tartışma ortamının sona ermesini istiyoruz. Bunun için de yapılması gereken tek şey var. Ermenistan hükümeti, soykırım iddialarının 100. yılına girdiğimiz 2015'te Ermenistan hükümeti, devlet arşivlerini açarak uluslararası kamuoyuyla paylaşmalıdır. Doğrular, bu şekilde ortaya çıkacaktır." - Iğdır
Son Dakika › Güncel › Sözde 'Ermeni Soykırım' İddialarının 100. Yılı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.