Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Özak: "Sporu Çok Seven, Sporcuyu Çok Seven Ama Spor Yapmasını Az Seven Bir Millet Olduğumuz Kesin" - Son Dakika
Güncel

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Özak: "Sporu Çok Seven, Sporcuyu Çok Seven Ama Spor Yapmasını Az Seven Bir Millet Olduğumuz Kesin"

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Özak: "Sporu Çok Seven, Sporcuyu Çok Seven Ama Spor Yapmasını Az Seven Bir Millet Olduğumuz Kesin"

Samsun'da İncelemelerde Bulunan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Türkiye'de 28 Yaş Altında Yaklaşık 40 Milyon Gencin Bulunduğunu Belirterek, "sporu Çok Seven, Sporcuyu Çok Seven Ama Spor Yapmasını Az Seven Bir Millet Olduğumuz Kesin" Dedi.

28.06.2010 19:09

Samsun'da incelemelerde bulunan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Türkiye'de 28 yaş altında yaklaşık 40 milyon gencin bulunduğunu belirterek, "Sporu çok seven, sporcuyu çok seven ama spor yapmasını az seven bir millet olduğumuz kesin" dedi.

Karayoluyla Kayseri'den Samsun'a dün akşam gelen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, bu sabah kentte incelemeler yaptı. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret eden Bakan Özak, Türkiye'de 28 yaş altında 40 milyon insan olduğunu söyledi. Daha çok spor yapılması gereketiğini dile getiren Bakan Özak, "Sporu çok seven, sporcuyu çok seven ama spor yapmasını az seven bir millet olduğumuz kesin. Daha çok spor yapmamız gerekiyor. Daha çok lisanslı sporcu sayısını artırmamız gerekiyor. Milli eğitimde, eğitim mi spor mu ikileminden kurtulup eğitim ve sporu birlikte yapma sürecine girmemiz gerekiyor. Bir televizyon kanalımızı spor ve gençlik olarak 24 saat gençlerimizin ve ülkemizin hizmetine sunmaya çalışacağız" dedi. Bakan Özak daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında bakanlık taraından yapılan çalışmalar hakkında bilge veren Bakan Faruk Özak, bütçelerinin az olduğunu söyledi. Gençlik Genel Müdürlüğü kurulacağını dile getiren Bakan Özak, 40 milyon gencin, Gençlik Daire Başkanlığı tarafından yönetilemeyeceğini söyledi.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, daha sonra kent merkezinde bulunan İlkadım Stadyumu'nu, 19 Mayıs Stadyumu'nu, Samsun Okçuluk Eğitim Merkezi'ni, Atatürk Kapalı Spor Salonu'nu, 19 Mayıs Yüzme Havuzu'nu gezerek sporcularla görüşüp yetkililerden bilgi aldı. Bakan Özak, incelemelerinin ardından Canik Belediyesi tarafından yapılan Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi'nin açılışını yaptı. Daha sonra ise şehit Uzman Çavuş Mehmet Boşnak'ın cenazesine katılmak üzere Bafra İlçesi'ne gitti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Özak: 'Sporu Çok Seven, Sporcuyu Çok Seven Ama Spor Yapmasını Az Seven Bir Millet Olduğumuz Kesin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement