"STK’ların Kapasite Gelişimini Destekliyoruz" - Son Dakika
Güncel

"STK’ların Kapasite Gelişimini Destekliyoruz"

"STK’ların Kapasite Gelişimini Destekliyoruz"

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından taraftar ve gençlik derneklerine yönelik proje yazma eğitimi düzenlendi.

09.07.2011 16:38

AB gençlik projeleri ile ilgili bilgilerin verildiği eğitime gençler yoğun ilgi gösterdi.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi ofislerinde gerçekleştirilen eğitime Üniversiteli Bursasporlular Derneği (Ünitimsah), Yeşil İnciler Taraftar Grubu, Grup 224 Derneği, BurSanat Eğitim ve Gençlik Derneği, Osmangazi Gençlik Meclisi, Bal-Göç Gençlik Kolları ile Bursa Gençlik Meclisi üyeleri katıldı. Bursa Kent Konseyi Sivil Toplum ve Projeler Ofisi çalışanı Ayşe Hacıoğlu tarafından gençlere Avrupa Birliği Gençlik Programları Eylem 1.1-1.2 başlıkları ile ilgili bilgiler verildi.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Hakan Darılmazlar, gençlik alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerini geliştirmek için çeşitli programlar düzenlediklerini ifade etti. Sivil toplum kuruluşları ile devamlı diyalog halinde olduklarını söyleyen Darılmazlar, proje yazma eğitimleri düzenleyerek kapasite gelişimini desteklediklerini söyledi. Darılmazlar, "Bursaspor-Beşiktaş maçının ardından Ünitimsah Derneği ile beraber taraftar ve tribün kültürü üzerine AB projesi yazmaya karar verdik. Bugün taraftar ve gençlik derneklerine gerçekleştirdiğimiz proje yazma eğitiminde AB Gençlik Programları hakkında detaylı bilgileri aktarıyoruz" dedi.

Bursa Gençlik Meclisi olarak Bursa'da yaşayan gençlerin sivil toplum kuruluşlarına katılmalarını desteklediklerini söyleyen Darılmazlar, bu çalışmalar sayesinde gençlerin kentlerine sahip çıktıklarını ifade etti.

Ünitimsah Yönetim Kurulu Üyesi Onur Zerey, proje yazma eğitiminden edindikleri deneyimlerini Bursa ve Bursaspor üzerine harcayacaklarını söyledi. Ünitimsah olarak Gençlik Meclisi ile beraber tribün kültürü ve Bursa üzerine projeler üretmeyi hedeflediklerini söyleyen Zerey, özellikle Bursaspor-Beşiktaş maçı sonrasında oluşan kötü imajı temizlemek istediklerini söyledi. Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi işbirliği ile gerçekleştirecekleri projelerde Bursa'yı ulusal ve uluslararası platformlarda en iyi şekilde tanıtmak istediklerini vurgulayan Zerey, Bursaspor'u ve kenti en iyi şekilde temsil edeceklerini vurguladı. Ömer Keskin ise, 2002 yılında kurulan Ünitimsah'ın bu yıl 10. yaşına girdiğini ifade etti. Keskin, "10. yaşında Bursa'ya yakışır bir proje armağan edeceğiz. Projede tribün kültürü ve taraftarlık bilincini ön plana çıkaracağız. AB ülkelerinden ve Anadolu kulüplerinden gelecek taraftarlar beraber çalıştaylar düzenlemeyi planlıyoruz. En büyük şansımız ise Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi gibi güçlü bir sivil toplum kuruluşu ile ortaklık gerçekleştirmemizdir. Kendilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Programa katılan gençler proje fikrini oluşturma, geliştirme ve yazma noktalarında uygulamaya dayalı eğitim aldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'STK’ların Kapasite Gelişimini Destekliyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement