Strasbourg?ta Demokrasi ve 15 Temmuz Şehitler Mitingi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Strasbourg?ta Demokrasi ve 15 Temmuz Şehitler Mitingi Yapıldı

Strasbourg?ta Demokrasi ve 15 Temmuz Şehitler Mitingi Yapıldı

Dha DIŞ HABER- Strasbourg'ta Demokrasi ve 15 Temmuz Şehitler Mitingi yapıldıLevent Gündüz Strasbourg, 6 Ağustos(DHA)- Fransa'nın Strasbourg Kleber Meydanı yakınında 15 Temmuz tarihinde Türkiye'de yaşanan darbe girişimi protesto edildi.

06.08.2016 18:27

Dha DIŞ HABER- Strasbourg'ta Demokrasi ve 15 Temmuz Şehitler Mitingi yapıldı

Levent Gündüz Strasbourg, 6 Ağustos(DHA)- Fransa'nın Strasbourg Kleber Meydanı yakınında 15 Temmuz tarihinde Türkiye'de yaşanan darbe girişimi protesto edildi. Çok sayıda sivil toplum dernekleri 100'e yakın temsilcileriyle birlikte mitinge destek verirken çok sayıda vatandaş da mitinge katıldı. Miting alanına gelen Türkler bayraklarla beraber taşıdıkları dövizlerle darbe girişimini kınadı. Taşınan dövizlerde 'darbe istemiyoruz demokrasi istiyoruz' sloganlarıyla birlikte, darbe girişiminde 246 kişinin hayatını kaybettiği, bin 500 kişinin yaralandığı, Gülen cemaatinin terörist olduğu ve Fransız medyasının gerçekleri yansıtmadığı mesajları verildi.

Şarkılar eşliğinde bayrakları dalgalandıran Türkler tekbir getirdi. Fetullah Gülen cemaati protesto edildi. Basın bildirisinde Fransız medyasın tek taraflı doğruluğu teyit edilmeyen haberlerin yer almasından duyulan rahatsızlık dile getirildi. Türk halkın sadece Türkiye'de değil Avrupa kentlerinde caddelere inerek demokrasiyi desteklediği anlatıldı. Miting şehitler için Fatiha okunarak kapandı. Polis çevrede asayişi sağladı. Olaydan habersiz olan Fransızlar ise gösterileri şaşkınlıkla izledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Strasbourg?ta Demokrasi ve 15 Temmuz Şehitler Mitingi Yapıldı - Son Dakika


Advertisement