"SUALTI Sporları Onur Gecesi" ve Ödül Töreninde Buluştu - Son Dakika
Güncel

"SUALTI Sporları Onur Gecesi" ve Ödül Töreninde Buluştu

"SUALTI Sporları Onur Gecesi" ve Ödül Töreninde Buluştu

Avrupa ve Dünya Şampiyonu sualtı milli sporcuları ve milli takımlar, "Sualtı Sporları Onur Gecesi"nde düzenlenen ödül töreninde buluştu.

24.11.2017 14:02  Güncelleme: 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Centrel Rent A Car sponsorluğunda Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından Titanic Business Hotel'de kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı Onur Gecesi'nde sualtı hokeyi, sualtı ragbisi, paletli yüzme ve serbest dalış branşlarında dünya çapında tarihi şampiyonluklara imza atan milli sporcular ve milli takımlar, antrenörleri ve başarılı spor kulüplerine ödülleri törenle takdim edildi.

TSSF BAŞKANI DOÇ. DR. ŞAHİN ÖZEN: "HEDEFİMİZ, 2018 VE SONRASINDA DA ŞAMPİYONLUKLARA YENİLERİNİ EKLEMEK"

Türk futbolunun unutulmaz ismi Giray Bulak, TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen ve yönetim kurulu üyeleri, eski başkanlar Taylan Uygur, Tunay Gürsel, Atilla Baykal, Mehmet İzli, Harun Sevinç, kulüp temsilcileri, antrenörler ve sporcu ailelerinin katıldığı ödül töreninde konuşan Doç. Dr. Şahin Özen şunları söyledi:

"Geride bıraktığımız sezon, sualtı spor branşlarımızda bireysel ve takım düzeyinde kazanılan uluslararası şampiyonlukların, madalyaların ve tarihi ilklerin yılı oldu.

Sporcularımız 2016 yılı Ekim ayından bugüne kadar serbest dalış, sualtı görüntüleme, sualtı ragbisi, sualtı hokeyi, paletli yüzme ve zıpkınla balıkavı branşlarında yurt dışında 2 dünya şampiyonası ve 9 Avrupa Şampiyonası müsabakası ile ev sahipliği yaptığımız 1 dünya şampiyonası, 1 Avrupa Şampiyonası, 1 uluslararası yarışmada ülkemizi büyük bir başarı ile tek yürek olarak temsil ettiler.

Böylesine harikulade uluslararası başarılara imza atan milli sporcularımız ve milli takımlarımızın değerli her bir üyesini katıksız sevgimizle kucaklıyor, şahsım ve şahsım ve yönetim kurulum adına gönülden teşekkür ediyor ve sizleri ayakta alkışlıyoruz.
Ümidimiz, hayalimiz ve hedefimiz, uluslararası alanda bu başarılarımıza 2018 ve sonrasında diğer sualtı spor branşlarımızın da dahil olması ve katlanarak büyümesi" dedi.

Doç. Dr. Şahin Özen, sualtı sporlarında desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanlığı'na, Spor Genel Müdürlüğü'ne, Spor Toto Genel Müdürlüğü'ne, desteğini esirgemeyen yerel yönetimlere, gecenin sponsoru Central Rent A Car'a teşekkür etti.

ÖDÜL ALAN MİLLİ SPORCULAR, MİLLİ TAKIMLAR VE ULUSLARARASI BAŞARILARI

Sualtı Hokeyi A Milli Takımı:

23 Mart-02 Nisan 2016 tarihlerinde Güney Afrika/ Stellenbosch'da düzenlenen CMAS Sualtı Hokeyi Dünya Şampiyonası'nda Dünya İkinciliği, ilk kez katıldığı 21-27 Ağustos 2017 tarihlerinde Macaristan/Eger'de düzenlenen CMAS Sualtı Hokeyi Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda ilk Avrupa Şampiyonluğu başarılarına imza attı.

Sualtı Hokeyi Genç Milli Takımı:

14-22 Temmuz 2017 tarihlerinde Avustralya/Hobart'ta düzenlenen CMAS U23 Sualtı Hokeyi Dünya Şampiyonası'nda Sualtı Hokeyi Genç Milli Takımı'mız Dünya Şampiyonu olarak, bu başarıyı üst üste ikinci kez gösterdi.

Paletli Yüzme Milli Sporcusu Ömer Faruk Saydam:

04-11 Temmuz 2016 tarihlerinde Fransa'da düzenlenen Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası'nda elde ettiği 100 Metre Suüstü Dünya Şampiyonluğu ile paletli yüzme tarihinde ilk dünya şampiyonluğumuzu kazandık. Saydam, bu yarışmalarda 50 Metre dip ve 50 Metre Suüstü kategorilerinde de Dünya Üçüncülüğü başarılarına imza attı.

Paletli Yüzme Milli Sporcusu Ayşe Ceren Yeşilbaş:

02-06 Ağustos 2017 tarihlerinde Rusya/Tomsk'da düzenlenen Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası'nda 1500 Metre Suüstü Dünya Şampiyonluğu, 400 Metre Suüstü ve 800 Metre Suüstü Dünya İkinciliği başarısını gösterdi.

Paletli Yüzme Milli Sporcusu Muhammed Emin Bay:

04-11 Temmuz 2016 tarihlerinde Fransa'da düzenlenen Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası'nda 6000 Metre Açık Su Dünya Üçüncülüğü, 02-06 Ağustos 2017 tarihlerinde Rusya/Tomsk'da düzenlenen Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası 6000 Metre Açık Su Dünya Şampiyonluğu, 1500 Metre Suüstü ve 800 Metre Suüstünde Dünya İkinciliği başarısını gösterdi.

Serbest Dalış Milli Sporcusu Şahika Ercümen:

02-09 Ekim 2016 tarihlerinde Antalya/ Kaş'ta düzenlenen CMAS 2. Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda Sabit Ağırlık Paletsizde Dünya İkincisi ve Sabit Ağırlık Çift Palet Dünya Üçüncüsü oldu.

Serbest Dalış Milli Sporcusu Derya Can:

02-09 Ekim 2016 tarihlerinde Antalya/ Kaş'ta düzenlenen CMAS 2. Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda Sabit Ağırlık Mono Palet Dünya Üçüncülüğü kazandı.

Sualtı Ragbisi Genç Milli Takımı:

11-13 Kasım 2016 tarihlerinde Norveç'te düzenlenen Sualtı Ragbisi U21 Avrupa Şampiyonası'na ilk kez katılan Sualtı Ragbisi Genç Milli Takımı'mızdan ilk Avrupa Şampiyonluğu başarısı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'SUALTI Sporları Onur Gecesi' ve Ödül Töreninde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement