Suriye'de Çatışmasızlık Bölgeleri Uçuşa Kapalı Olacak" - Son Dakika
Güncel

Suriye'de Çatışmasızlık Bölgeleri Uçuşa Kapalı Olacak"

Suriye\'de Çatışmasızlık Bölgeleri Uçuşa Kapalı Olacak"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandır Lavrentiev, Suriye'deki çatışmasızlık bölgelerinin uçuşlara kapalı olacağını söyledi.

05.05.2017 13:37

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandır Lavrentiev, Suriye'deki çatışmasızlık bölgelerinin uçuşlara kapalı olacağını söyledi.

Lavrentiev, Kazakistan'ın başkenti Astana'da Rus basınına yaptığı açıklamada, "Çatışmasızlık bölgeleri uçuşa kapalı olacak. ABD öncülüğündeki koalisyon (hava) güçlerinin bilgi vererek ya da vermeyerek bu alanlarda faaliyet göstermesi kesinlikle mümkün değil." dedi.

Koalisyon uçaklarının sadece terör örgütü DEAŞ hedeflerine yönelik uçuş yapabileceğini belirten Lavrentiev, "Suriye'de çatışmasızlık bölgeleri oluşturulmasına ilişkin muhtırada yer almamasına rağmen bu bölgeler uçuşa kapalı olacak. Garantör ülkeler olarak bunu dikkatlice gözlemleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Astana'da düzenlenen Suriye konulu toplantıda, garantör ülkeler Türkiye, Rusya ve İran, Suriye'de "çatışmasızlık bölgeleri" oluşturulması konusunda anlaşmıştı.

Astana'da imzalanan muhtırada, Suriye'de muhalifler ve rejim güçleri arasında çatışmaların en yoğun olduğu alanlarda 4 "çatışmasızlık bölgesi" ve bu bölgelerin sınırları boyunca "güvenlikli bölgeler" kurulması kararlaştırılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de Çatışmasızlık Bölgeleri Uçuşa Kapalı Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement