Suriye İçin Yeni Bir Umut - Son Dakika
Güncel

Suriye İçin Yeni Bir Umut

Suriye İçin Yeni Bir Umut

Annan- Putin görüşmesinden Annan Planı'na destek çıktı. Kofi Annan, "Suriye krizi, dönüm noktasında" dedi.

17.07.2012 16:45  Güncelleme: 16:56

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Annan Planı'nı desteklemeye devam edeceklerini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da bulunan Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan ile görüştü.

Putin, görüşme sonrası yaptığı açıklamada Rusya'nın şu ana kadar Annan Planı'nı desteklediğini ve bu desteğin ileride de süreceğini belirtirken "Annan'ın Suriye krizi konusundaki çabalarını desteklemek için her şeyi yapacağız" dedi.

Annan ise Suriye krizinin dönüm noktasında olduğunu vurguladı.

Annan'ın ziyareti, temsilci sıfatıyla son dört aylık sürede Moskova'ya yaptığı ikinci ziyaret oldu.

RUSYA 7. MADDEYE KARŞI

Novosti haberinde BM Güvenlik Konseyi üyesi Batılı ülkelerin daha önce üzerinde mutabık kalınan bir planı uygulamak için Esed yönetimine 10 gün vereceğine, uymaması halinde de BM Şartı'nın 7. maddesi kapsamında diplomatik ve ekonomik önlemlerden askeri güç kullanılmasına kadar çeşitli yaptırımlarla karşı karşıya kalmasını öngören bir karar tasarısı üzerinde görüşmelere başladığına dikkat çekildi.

Rusya'nın ise böyle bir tasarıyı veto edeceğini açıkladığı anımsatılan haberde Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadi Gatilov'un, 7. maddeye başvurulmasının Rusya için kabul edilemez olduğunu bildirdiğine dikkat çekildi. Haberde Rusya'nın, BM gözlemci heyeti misyonunu 90 güne uzatan, yaptırım tehdidi içermeyen kendi tasarısını sunduğu da belirtildi.

SIRA BAŞBAKAN ERDOĞAN'A

Kofi Annan'ın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da 18 Temmuz'da Moskova'ya günübirlik bir ziyarette bulunacak. Görüşmelerde ağırlıklı gündem maddesini, Suriye'nin oluşturması bekleniyor. Türk hükümetinin, Moskova'nın, Suriye rejimini desteklemekten vazgeçmesi gereğine vurgu yapacağı belirtiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye İçin Yeni Bir Umut - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement