Suriye'ye Haddini Bildirelim mi? - Son Dakika
Güncel

Suriye'ye Haddini Bildirelim mi?

Suriye, Türkiye'ye ait bir uçağı düşürdü; kamuoyu şaşkın. Uzmanlarsa provokasyonlara karşı uyarıyor.

23.06.2012 12:54  Güncelleme: 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin Türkiye'ye ait bir savaş uçağını düşürmesi, kamuoyunu da hareketlendirdi. Sorunun diplomatik yollarla çözülmesi, herkesin isteği olsa da zaman zaman yükselen tansiyon, neredeyse savaşın eşiğindeyiz gibi bir hava yaratıyor.

Bundan sonra atılacak adımlar ve muhtemel olaylar neler olabilir; en iyi tavır hangisidir; uzmanlar Habertürk TV'de yorumladı.

"TÜRKİYE SAVAŞ SOKULMAK İSTENİYOR"

MHP Iğdır Milletvekili ve stratejist Sinan Ogan: Bu kadar tesadüf fazla. Türkiye bir savaşa sokulmak isteniyor. Hepimizi derinden yaralayan ve 'Suriye'ye haddini bildirelim' şeklindeki provokasyonla karşı karşıyayız. Türkiye bir oldu bitti ile savaşa sokulabilir.

"DÜŞMANCA BİR TAVIR"

Emekli Büyükelçi İnal Batu: Giderek gerginleşen ilişkilere tehlikeli bir halka daha eklenmiş oldu. Beliydi zaten. İran'dan başlayarak İsrail'e kadar koca coğrafyada düşman ülke gözüken bir Türkiye var son aylarda. Kendi karasularını ihlal etmiş olsa bile uçak bunun düşürülmesi düşmanca bir tavırdır.

"KRİZ SADECE TÜRKİYE'Yİ İLGİLENDİRMİYOR"

Star gazetesi yazarı Nasuhi Göngör: Ben herhangi bir şekilde bu süreçte Suriye'nin yaptığı bu işin cevapsız kalacağını düşünenlerden değilim. Ama öyle bir kritik aşamadayız ki Suriye ile yaşanan kriz sadece Türkiye'yi ilgilendiren kriz değil. Bölgesel ve uluslararası boyutları olan bir kriz. Orada yanan ateşin bölgede nelere yol açabileceği konusunda hepimizin fikri var.

"GAZA GELMEMEK LAZIM"

Hürriyet gazetesi Ankara temsilcisi Metehan Demir: Normalde iki ülkeyi karşı karşıya getirebilecek kadar ciddi bir durum. Ama 'olay aydınlanıncaya kadar' denmesi Suriye'nin, bu işi istemeden, başka bir şey sanarak mı yaptığı sorusunu da akla getiriyor. Bence her şey şimdi başlıyor. Türkiye çok ısınmış durumda, Türkiye'nin bu tip şeylerde gaza gelmemesi, çok ama çok sakin olması lazım. Suriye ile Türkiye'yi karşı karşıya getirmek isteyen başka bir güç de olabilir, bunlara sakince bakmak lazım.

"SAVAŞ EN SON ARAÇTIR"

TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi İdris Bal: Uluslararası diplomaside savaş tabi ki bir araçtır. En son araçtır. Ama şunu unutmamak lazım. Bu aracı yeri geldiğinde kullanmanız gerekir. Aynı zamanda meşrudur bu. Yeri, şartlar geldiğinde. Ama şunu unutmamak lazım. Sizin eğitime sağlığa, ulaştırmaya, teknoloji geliştirmeye harcayacağınız parayı, kaynağı, siz savaşa harcamak zorunda kalırsınız. Ciddi bedelleri vardır. Dolayısıyla bir taraftan bakarsanız Suriye'nin, Türkiye'yi kışkırtacak adım atması, intihar anlamına gelir. Hiçbir şekilde açıklanamaz.

Suriye\'ye Haddini Bildirelim mi?
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Suriye'ye Haddini Bildirelim mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement